ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύψας: «Είμαστε κοντά σε δεύτερο κύμα – Δεν κρύβουμε κρούσματα» (vid)

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας, μιλά για το φαινόμενο της έξαρσης της πανδημίας επιχειρώντας μια εκτίμηση της κατάστασης. Ο καθηγητής δήλωσε πως είναι πολλά τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της ειδικής Επιτροπής και έφερε ως παράδειγμα το «να κλείνουν νωρίς...
Σύψας: «Είμαστε κοντά σε δεύτερο κύμα – Δεν κρύβουμε κρούσματα» (vid)

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας, μιλά για το φαινόμενο της έξαρσης της πανδημίας επιχειρώντας μια εκτίμηση της κατάστασης.

Ο καθηγητής δήλωσε πως είναι πολλά τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της ειδικής Επιτροπής και έφερε ως παράδειγμα το «να κλείνουν νωρίς τα μπαρ, στις 23:00 – 24:00, σίγουρα πριν τα μεσάνυχτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ισχύ τα μέτρα σε νυχτερινά κέντρα, γάμους, κηδείες και βαφτίσια

Αλλά, όπως είπε: «Το πολύ σημαντικό είναι να μην πάρουμε νέα μέτρα, αλλά να τηρήσουμε αυτά που έχουμε τώρα».

«Η επιβάρυνση θα αντιστραφεί εάν οι πολίτες τηρήσουν μαζικά τα μέτρα. Η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί γρήγορα», επεσήμανε, αναφέροντας πως έτσι θα εξαφαλιστεί ότι το καλοκαίρι θα περάσει χωρίς κάποιο «ατύχημα».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σύψας έκρινε πως «αν συνεχιστεί η διασπορά, θα φτάσει τελικώς στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους» και αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερες εισαγωγές, διασωληνώσεις και θανάτους.

Είμαστε κοντά σε δεύτερο κύμα, υπογράμμισε, ακόμη, και προειδοποίησε πως «αν δεν κάνουμε τίποτα» τότε αυτό θα έρθει. «Θα έρθει αν παρακολουθούμε χωρίς να κάνουμε κάτι».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σύψας: «Είμαστε κοντά σε δεύτερο κύμα – Δεν κρύβουμε κρούσματα» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.