×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Σύψας: «Lockdown μέχρι την Άνοιξη!»


Κώστας Παπαδόπουλος

Σύψας: «Lockdown μέχρι την Άνοιξη!»


«Βόμβα» lockdown μέχρι την Άνοιξη έριξε ο Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε μια πτώση του αριθμού των κρουσμάτων, έχουμε πέσει κάτω από 3.000, αλλά έχουμε πολύ κακά ποιοτικά στοιχεία όπως είναι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων, που είναι πάνω από 10%, κάτι που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Ο δείκτης θετικότητας είναι υπερδιπλάσιος. Είναι αυτή τη στιγμή στο 10% και σε μερικά σημεία φτάνει και το 19%, ενώ το όριο ασφαλείας για να μην έχουμε επέκταση είναι το 4%. Αυτό το στοιχείο δείχνει την έκταση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολυτεχνείο: «Φρούριο» η Αθήνα – 5.000 αστυνομικοί, drones, «Αίαντες» και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Το lockdown είναι ο μόνος τρόπος να ελέγξεις την πανδημία, τα δοκιμάσαμε όλα και απέτυχαν. Έναν τρόπο έχουμε και μας έχει δείξει ο Μάρτιος ότι ο εγκλεισμός είναι αυτός που ρίχνει απότομα την πανδημία, είναι το ισχυρό όπλο που έχουμε. Αυτό το όπλο θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρειαστεί για να μπει η πανδημία σε έλεγχο. Είναι αβέβαιο τι θα γίνει, εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι στις 30 Νοέμβρη θα έχουμε τόσο καλά στοιχεία για να σταματήσουμε το lockdown, είναι αβέβαιο τι θα συμβεί για ολόκληρο τον Δεκέμβριο για να είμαστε σαφείς. Μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας μέχρι την Άνοιξη. Πρέπει με αυτά τα μέσα αποστάσεις, μάσκες και Lockdown για να καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι την Άνοιξη” σημείωσε.

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω ούτε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα» πρόσθεσε. «Αν ανοίξουμε, κάποια στιγμή θα γίνει, θα αναγκαστούμε να ξανακλείσουμε μετά. Σίγουρα μέχρι την Άνοιξη έτσι θα πάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ

Sportime Extras