Σύψας: Προειδοποιεί τους πολίτες ότι θα κλείσει ξανά η αγορά!

Χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας δήλωσε στο Mega: «Ήταν απογοητευτικό, η επιτροπή και η κυβέρνηση πήραν την απόφαση με λελογισμένο ρίσκο για το άνοιγμα, αλλά χθες ήταν παράλογο.

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μετά τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού και σε άλλους εμπορικούς δρόμους τόνισε πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση της κινητικότητας.

Χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας δήλωσε στο Mega: «Ήταν απογοητευτικό, η επιτροπή και η κυβέρνηση πήραν την απόφαση με λελογισμένο ρίσκο για το άνοιγμα, αλλά χθες ήταν παράλογο. Δυστυχώς παίζουμε με τη φωτιά. Και δεν ξέρω κατά πόσον με αυτές τις εικόνες η αγορά θα μπορέσει να παραμείνει ανοιχτή» υπογράμμισε.

«Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες» πρόσθεσε.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων τονίζοντας ότι η επιτροπή πρέπει να επιληφθεί του θέματος και αυτών των εικόνων. «Δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι και απλά να παρακολουθούμε» σημείωσε. «Υπήρξε αύξηση της κινητικότητας, τουλάχιστον ένα 16% καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Έχουμε πολλούς παράγοντες, δεν είναι τι γίνεται μόνο μέσα στο κατάστημα, αλλά και τι γίνεται έξω και μέχρι να φτάσει ο πολίτης εκεί» περιέγραψε.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού ο κ. Σύψας δήλωσε πως αυτές σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα και ενδεχομένως με αυξημένη θνησιμότητα, ενώ προς το παρόν φαίνεται να μην επηρεάζεται από το εμβόλιο.

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.