ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύψας στο Mega: «Ο φετινός τουρισμός θα έχει ένα βαθμό ρίσκου – Ίσως έχουμε εισαγόμενα κρούσματα»

Τι είπε ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών
Σύψας στο Mega: «Ο φετινός τουρισμός θα έχει ένα βαθμό ρίσκου – Ίσως έχουμε εισαγόμενα κρούσματα»

Ο Νίκος Σύψας τοποθετήθηκε αναφορικά με το καλοκαίρι που έρχεται και κατά πόσο κινδυνεύουμε με μια αναζωπύρωση της πανδημίας, λόγω των τουριστών που θα επισκεφθεί τη χώρα μας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών – μέλος επιτροπής για τον κορονοϊό υποστήριξε:

«Ο τουρισμός ο φετινός θα έχει ένα βαθμό ρίσκου με την έννοια ότι ενδεχομένως να έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα. Αυτό το ρίσκο το παίρνουμε, εφόσον θέλουμε να έχουμε τουρισμό και οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, με όλη τη δυνατή ασφάλεια που μπορούμε να το πάρουμε», ανέφερε ο κ. Σύψας.

«Ακούσατε όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στις πτήσεις. Δυστυχώς η ΕΕ δεν προβλέπει τεστ πριν κάποιος επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Έχουμε μία σειρά από οδηγίες για το πώς συμπεριφέρεται κανείς στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο.

Επίσης θα έχουμε και ένα επιλεκτικό testing στους τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα μας. Τέλος υπάρχει ολόκληρη σχέδιο για τη διαχείριση ενός ύποπτου κρούσματος στους τουριστικούς προορισμούς», συνέχισε ο ίδιος.

«Αν έρθει κάποιος τουρίστας, νιώσει αδιαθεσία, κάνει τεστ και βγει θετικό, για τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς θα προβλέπεται ένα ξενοδοχείο στο οποίο θα απομονώνεται, και ακολούθως θα γίνεται ιχνηλασία στο ξενοδοχείο όπου διέμενε έτσι ώστε να βρεθούν και άλλα κρούσματα, αν υπάρχουν.

Ο σκοπός είναι να κλείσει το ξενοδοχείο, να παραμείνει ανοιχτό. Τώρα σε μικρότερα νησιά, ενδεχομένως θα παρέμβουν συνεργία του ΕΟΔΥ και θα γίνονται και αεροδιακομιδές», κατέληξε ο κ. Σύψας στις δηλώσεις του στο Mega.

ΠΗΓΗ: megatv.gr

Τουρισμός: Πως θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία – Τα υγειονομικά πρωτόκολλα

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σύψας στο Mega: «Ο φετινός τουρισμός θα έχει ένα βαθμό ρίσκου – Ίσως έχουμε εισαγόμενα κρούσματα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.