ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήψη: Κυβερνητικό αλισβερίσι για ξεπούλημα του ΕΦΚΑ, με ιδιώτες διευθυντές που θα παίρνουν μισθό 8.000 ευρώ!

Ο Κωστής Χατζηδάκης βάζει πλήρως ελεγχόμενα «golden boys» σε διευθυντικές θέσεις στον ΕΦΚΑ, δημιουργώντας μια ακόμα ανήθικη σχέση του βαθέος κράτους με ιδιώτες.
Σήψη: Κυβερνητικό αλισβερίσι για ξεπούλημα του ΕΦΚΑ, με ιδιώτες διευθυντές που θα παίρνουν μισθό 8.000 ευρώ!

Η κυβέρνηση προχωρά το σχέδιο παράδοσης όλων των κρατικών φορέων στα νύχια των ιδιωτών, και ένα νέο κυβερνητικό αίσχος εξελίσσεται με το νομοσχέδιο με τον παραπλανητικό τίτλο «εκσυγχρονισμός του ΕΦΚΑ» που συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα νομοσχέδιο που χαρίζει τον ΕΦΚΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα, με αντάλλαγμα τη σύσταση ενός (ακόμα) κομματικού στρατού, πλήρως ελεγχόμενου από την κυβέρνηση. Μέσω αδιαφανών διαδικασιών, η στελέχωση διοικητικών θέσεων του ΕΦΚΑ θα γίνεται με προσλήψεις ιδιωτών διευθυντών οι οποίοι θα απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς που ξεπερνούν τα 8.000 ευρώ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπερασπίζεται αυτόν τον «δούρειο ίππο» της κοινωνικής ασφάλισης, ισχυριζόμενος πως ο φορέας θα… ωφεληθεί  επειδή οι «καλοί» μάνατζερ θα έχουν ειδικά μισθολογικά κίνητρα, και «με κάθε προκήρυξη θέσης Γενικού Διευθυντή ή Διευθυντού, θα προβλέπονται και πρόσθετα προσόντα που θα κρίνονται απαραίτητα για κάθε θέση που θα προκηρύσσεται».

Ο μάνατζερ μπορεί να βγαίνει «πακεταρισμένος» από το κομματικό «εργοστάσιο» για να αναλάβει τη θέση, άλλα ο υπουργός Εργασίας υπερασπίζεται τη παράδοση του φορέα σε ένα ανήθικο αλισβερίσι κυβερνητικών – ιδιωτών, λέγοντας πως «όλοι οι Γενικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές θα είναι πλέον δεσμευμένοι να επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους βάσει των οποίων θα αξιολογούνται (σ.σ. από την «αδιάφθορη» κυβέρνηση λογικά…), ενώ μέχρι τώρα δεν υπήρχε αυτό το πράγμα. Και αυτό, είναι ακόμη ένα βήμα υπέρ των πολιτών».

Ότι γίνεται στον ΕΦΚΑ, γίνεται και στην Παιδεία

Αυτή η «συνταγή» δολιοφθοράς σε έναν δημόσιο φορέα, είναι copy – paste με όσα θέλει να εφαρμόσει η Νίκη Κεραμέως στον τομέα της Παιδείας, όπου κι εκεί – με πρόσχημα τον «εκσυγχρονισμό» της παιδείας – προχωρά το μέτρο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, δημιουργώντας ένα πλαίσιο που ευνοεί την δημιουργία κομματικών στρατών.

Όπως στην παιδεία η κυβέρνηση προχωρά τις μεταρρυθμίσεις από… πάνω προς τα κάτω (δηλαδή φροντίζοντας πρώτα να φτιάξει κομματικές μαριονέτες, αδιαφορώντας για την ενίσχυση των υποδομών, την αύξηση κονδυλίων, την πρόσληψη εκπαιδευτικών, καθαριστριών κλπ), έτσι και στη δημόσια διοίκηση ο Κωστής Χατζηδάκης βαφτίζει… «εκσυγχρονισμό» το ξεπούλημα του ΕΦΚΑ, ενώ κρατά τον φορέα σε ημι – διάλυση.

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός έχει πρεμούρα για το συμφέρον των μανατζαρέων, έχουν υπερτριπλασιαστεί οι εκκρεμείς συντάξεις, δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις στον ΕΦΚΑ και καθυστερεί τραγικά η αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος του φορέα. Και επειδή το μόνο που θα πράξει η κυβέρνηση είναι η τοποθέτηση εγκάθετων με παχυλούς μισθούς σε διευθυντικές θέσεις, όλο αυτό εμφανίζεται σαν… «αναβάθμιση» του φορέα.

Κάθε έννοια αξιοκρατίας βιάζεται και παραβιάζεται, βλέποντας να εφαρμόζονται τέτοιες παλαιοκομματικές μέθοδοι όπου επικρατεί η αδιαφάνεια και η μεροληψία. Ο κομματικός στρατός των μετακλητών επεκτείνεται σε όλο και περισσότερους φορείς. Το δημόσιο συμφέρον αγνοείται και αντικαθίσταται από τα συμφέροντα των ημετέρων. Το βαθύ πελατειακό κράτος χώνει όλο και πιο βαθιά τις ρίζες του στον κρατικό ιστό, μεταδίδοντας σήψη και διαφθορά. Τα πλαίσια που διαμορφώνονται με το προσωπείο του «εκσυγχρονισμού» δημιουργούν άρρηκτες σχέσεις αλληλεξάρτησης ανάμεσα στην εκάστοτε κυβέρνηση και τα golden boys που θα λυμαίνονται τις κρατικές υπηρεσίες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σήψη: Κυβερνητικό αλισβερίσι για ξεπούλημα του ΕΦΚΑ, με ιδιώτες διευθυντές που θα παίρνουν μισθό 8.000 ευρώ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.