ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήψη: Ο Κ. Μητσοτάκης έδιωξε τον Λιβανό επειδή γελούσε με τα ρουσφέτια και έβαλε τον Γεωργαντά που τα απαιτούσε!

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός μπορεί να αποπέμφθηκε για την ανοχή του στα ρουσφέτια, άλλα ο αντικαταστάτης του, Γιώργος Γεωργαντάς, έχει πει ρουσφετολογικά «σημεία και τέρατα».
Σήψη: Ο Κ. Μητσοτάκης έδιωξε τον Λιβανό επειδή γελούσε με τα ρουσφέτια και έβαλε τον Γεωργαντά που τα απαιτούσε!

Ρουσφέτια: Ο Πέτρος Δούκας μπορεί να διεγράφη από τη ΝΔ και ο – μέχρι χθες υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης – Σπήλιος Λιβανός μπορεί να αποπέμφθηκε μετά τη διαρροή του βίντεο που αποκάλυπτε ένα ρουσφετολογικό αίσχος, άλλα το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να αντικαταστήσει τον κ. Λιβανό με έναν πολιτικό που έχει δηλώσει τρισχειρότερα πράγματα από τον προκάτοχό του, φανερώνει την προχωρημένη σήψη που υπάρχει στο κυβερνητικό σώμα.

Να θυμίσουμε πως στο επίμαχο βίντεο εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, να καυχιέται για τα «κατορθώματά» του ιδίου και της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Αυτή η «εποποιία» (κατά τον Σπήλιο Λιβανό) ήταν πως μοιράστηκαν σακούλες με χιλιάρικα στους πυρόπληκτους της τραγικής πυρκαγιάς της Ηλείας (με 84 νεκρούς το 2007) ως… δέλεαρ για «να γυρίσει το παιχνίδι των εκλογών».

Στο ξέσπασμα ενός τέτοιου σκανδάλου, θα περίμενε κανείς πως αν τα ΜΜΕ λειτουργούσαν αμερόληπτα, θα σφυροκοπούσαν αλύπητα την κυβέρνηση. Όμως σε μια συντονισμένη προσπάθεια επικοινωνιακού «κουκουλώματος», Μαξίμου και Μέσα ενημέρωσης υποβάθμισαν το θέμα εστιάζοντας τη «ζημιά» μόνο σε αυτά τα 2 πρόσωπα. Το μόνο που προβλήθηκε ήταν η «οργή του πρωθυπουργού» και τα «αστραπιαία αντανακλαστικά» του. Για το ότι χθεσινοί ρουσφετολόγοι, βρίσκονταν σήμερα σε περίοπτους κυβερνητικούς θώκους, ουδείς ασχολήθηκε.

Το πρόβλημα είναι πως όποια πέτρα και αν σηκώσεις στην κυβέρνηση, βρώμικα ίχνη ενός βαθέως πελατειακού κράτους θα βρεις από κάτω. Αυτό αποδεικνύεται από τον αντικαταστάτη του Σπήλιου Λιβανού που τοποθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά το σκάνδαλο, τον Γιώργο Γεωργαντά.

O Λιβανός γελούσε με τα ρουσφέτια – Ο Γεωργαντάς είναι κανονικός… ρουσφετο – κυνηγός!

Ο πρωθυπουργός αντικατέστησε έναν… θαυμαστή της ρουσφετολογίας, με έναν φανατικό ρουσφετολόγο! Ο Γιώργος Γεωργαντάς (όπως φαίνεται σε βίντεο) ζητούσε να φακελωθούν όσοι πήραν έργα ή ρουσφέτια από τη ΝΔ, για να υποχρεωθούν να τους ξαναψηφίσουν! Σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ το 2012, ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έλεγε:

«…καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε ανθρώπους που βόλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήραν συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ. Σε αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν την μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει. Ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί, αυτοί που τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε αυτούς μπορούμε να υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν».

Πραγματικά, τι να σχολιάσει κανείς για αυτό το αναχρονιστικό αίσχος παλαιοκομματισμού, αυτό το ανήθικο δούναι και λαβείν, αυτό το «βόλεμα» στα «δικά μας παιδιά», αυτή την εξαγορά και στρατολόγηση χυδαίων κομματικών στρατών που ξεφτιλίζει την έννοια της δημοκρατίας;

Κανέναν καλύτερο αντικαταστάτη από τον κ. Γεωργαντά δεν βρήκε να βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην υπουργική καρέκλα; Ή του έχουν… σωθεί οι πολιτικοί που δεν έχουν σχέση με το βαθύ πελατειακό κράτος;

Και για να δούμε, θα δείξει και πάλι «οργή» και «αστραπιαία αντανακλαστικά» ο πρωθυπουργός (πρώτα προς τον εαυτό του για την ατυχέστατη επιλογή του και στη συνέχεια) προς τα αίσχη που ξεστόμιζε κάποτε ο κ. Γεωργαντάς;

Ή θα δώσει ακόμα μια σοβαρή αφορμή στους πολίτες να πιστεύουν πως μας κυβερνά μια Νέα Δημοκρατία Α.Ε., που καθόλου δεν ενδιαφέρεται για την προκοπή της χώρας άλλα μόνο για το μικροκομματικό… πελατολόγιο της;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σήψη: Ο Κ. Μητσοτάκης έδιωξε τον Λιβανό επειδή γελούσε με τα ρουσφέτια και έβαλε τον Γεωργαντά που τα απαιτούσε!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.