ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5,9 νοτιοδυτικά της Πύλου – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, νοτιοδυτικά της Πύλου με τους σεισμολόγους ωστόσο να παρουσιάζονται καθησυχαστικοί. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 02:43. Επίκεντρο η θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας. Κατά...
Σεισμός 5,9 νοτιοδυτικά της Πύλου – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, νοτιοδυτικά της Πύλου με τους σεισμολόγους ωστόσο να παρουσιάζονται καθησυχαστικοί.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 02:43. Επίκεντρο η θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Κατά την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), την οποία μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

Σεισμός: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας σχολίασε πως «ο σεισμός δεν επηρεάζει άμεσα τον ελληνικό χώρο και δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο. Βρίσκεται ουσιαστικά στη κεντρική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης», μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ενώ ο Γεράσιμος Χουλιάρας έγραψε στο facebook «Καλημέρα σας, ο πρωινός «ευεργετικός» ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ριχτερ που καταγράφηκε στις 2.43 το πρωί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση 248 χιλιομέτρων από την Πύλο και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο. Μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός 5,9 νοτιοδυτικά της Πύλου – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.