ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Αττική: Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι – Το ρήγμα της Πάρνηθας και αυτό της Αταλάντης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και υπάρχει φόβος πως θα γίνει ισχυρός σεισμός στην Αθήνα. Το ρήγμα της Πάρνηθας και οι σκέψεις των σεισμολόγων.
Σεισμός – Αττική: Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι – Το ρήγμα της Πάρνηθας και αυτό της Αταλάντης

Σεισμός – Αττική: Ένας σεισμός στο λεκανοπέδιο είναι αυτό που τρέμουν οι σεισμολόγοι. Οι ανησυχίες του έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από την πολιτεία. Γίνονται συσκέψεις επί του θέματος, προκειμένου η πρωτεύουσα και η χώρα γενικώς να είναι έτοιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime ακόμα και ξένοι επιστήμονες έχουν επιστρατευτεί. Όλοι τους έχουν συνδράμει τις τελευταίες εβδομάδες στην ανάλυση της σεισμικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Οι σεισμοί στην Κρήτη, στο Ιόνιο και το Αιγαίο έχουν θορυβήσει άπαντες. Τα φυσικά φαινόμενα είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, ειδικά οι σεισμοί.

Ως τώρα βέβαια, μπορεί να έχουμε αρκετούς σεισμούς σε όλη τη χώρα, ωστόσο κανείς από αυτούς δεν ήταν αρκετά μεγάλος σε διάρκεια για να προκαλέσει πραγματικά σοβαρές ζημιές. Φυσικά ανθρώπινες ζωές είχαμε και κάθε απώλεια είναι σημαντική, αλλά σε σχέση με όσα έχουμε ζήσει στο παρελθόν η κατάσταση μοιάζει ελεγχόμενη.

Σεισμός – Αττική: Τα ρήγματα της Πάρνηθας και της Αταλάντης

Σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες το ρήγμα της Πάρνηθας έχει εξαντλήσει τη σεισμική του δυναμική. Δεν πρόκειται να δούμε δηλαδή σεισμό σαν αυτό του 1999, όπου σχεδόν 150 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Ωστόσο, έχουν περάσει 22 χρόνια από τότε και ουδείς μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα αν θα «ξυπνήσει» από τα παραπλέοντα σεισμικά ρεύματα των άλλων περιοχών.

Δείτε ακόμα
Καιρός; Μετά την κακοκαιρία έρχονται 30άρια!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportime το ρήγμα της Αταλάντης είναι από αυτά που προκαλεί ισχυρούς σεισμούς. Δύο έχει δώσει ως τώρα, αμφότεροι ξεπέρασαν τα έξι ρίχτερ σε απόσταση μικρότερη των 135 χλμ. από την Αθήνα. Τα ρήγματα της Πεντέλης και του Κορινθιακού επίσης έχουν μπει στο μικροσκόπιο των σεισμολόγων που μελετούν όλα τα στοιχεία.

Σεισμός – Αττική: Έρχονται σποτάκια για μέτρα ασφαλείας

Από όσα έχουμε αλιεύσει στο Sportime ετοιμάζεται να εγκριθεί κονδύλι για διαφημιστικά μηνύματα τα οποία θα παίξουν το επόμενο διάστημα. Μέσα σε αυτά θα υπενθυμίζονται οι τρόποι προφύλαξης σε περίπτωση σεισμικής δόνησης. είναι γεγονός πως η πολιτεία δεν μπορεί να προειδοποιήσει με άλλο τρόπο. Ακόμα κι αν υπάρχουν στοιχεία πως επίκειται τεράστια σεισμική δόνηση, δεν γίνεται να σπείρει πανικό.

Οι σεισμολόγοι άλλωστε συνεχώς προειδοποιούν για τον κίνδυνο μνα χτυπήσει ο εγκέλαδος. Ο Άκης Τσελέντης μίλησε για τη Θήβα πρόσφατα σε δηλώσεις τους. Γεγονός είναι πάντως σε κάθε περίπτωση πως άπαντες είναι σε εγρήγορση και σε επιφυλακή.

Το βίντεο από τα 20 χρόνια του σεισμού στην Πάρνηθα

Διαβάστε επίσης

Στοίχημα – Προγνωστικά: «Γαλανόλευκη» εξιλέωση με οδηγό το 2011

Άγριες Μέλισσες spoiler: Οι καταθέσεις των παιδιών του καίνε τον Δούκα στο δικαστήριο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός – Αττική: Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι – Το ρήγμα της Πάρνηθας και αυτό της Αταλάντης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!