ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Ελασσόνα: Μετακινήθηκε κατά 1.3 εκατοστά η περιοχή!

Ο σεισμός που έγινε στην Ελασσόνα μεταξύ άλλων προκάλεσε και την μετακίνηση της περιοχής προς τα βόρεια.
Σεισμός – Ελασσόνα: Μετακινήθηκε κατά 1.3 εκατοστά η περιοχή!

Σεισμός – Ελασσόνα: Ο σεισμός που έγινε στην Ελασσόνα μεταξύ άλλων προκάλεσε και την μετακίνηση της περιοχής προς τα βόρεια.

Σεισμός – Ελασσόνα: Ο σεισμός που έγινε στην Ελασσόνα ήταν καταστροφικός.

Υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες.

Πέρα όμως από τα υπόλοιπα γεγονότα κατά 1,3 εκατοστά, βόρεια, μετατοπίστηκε η περιοχή, μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ» όπως δήλωσε στην ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, γεωλόγος – σεισμολόγος, κ. Αθανάσιος Γκανάς.

Τα παραπάνω στοιχεία ελήφθησαν από τον Σταθμό Αναφοράς Μετακινήσεων του Εδάφους, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που βρίσκεται στο Κλοκοτό και όπως σημειώνει επίσης ο κ. Γκανάς: «Από την πρώτη ισχυρή δόνηση της περασμένης Τετάρτης, ο σταθμός Κλοκοτού μετακινήθηκε 4 εκατοστά νοτιοδυτικά και με τη δεύτερη ισχυρή δόνηση μετακινήθηκε άλλα 5 εκατοστά προς την ίδια κατεύθυνση».

Τοποθετήθηκαν 6 νέοι σεισμογράφοι στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. Κώστα Παπαζάχο «εκτός αυτών που υπάρχουν στις κοινότητες, τοποθετήθηκαν πρόσθετα έξι σεισμογράφοι σε Μεσοχώρι, Ζάρκο, Μεγάλο Ελευθεροχώρι, Ευαγγελισμό, Δομένικο και Δαμασούλι και ολοκληρώθηκε ένα ευρύ δίκτυο λήψης δεδομένων. Τα στοιχεία των σεισμογράφων θα μεταφέρονται μέσω τηλεφωνικών γραμμών, σε όλο το σεισμολογικό δίκτυο, σε όλα τα σεισμολογικά Κέντρα, την ίδια χρονική στιγμή. Ετσι θα έχουμε με απόλυτη ακρίβεια τα στοιχεία της σεισμικής δραστηριότητας και θα μπορούμε να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα. Τα πρώτα συμπεράσματα θα τα έχουμε σήμερα…». Οι πληροφορίες που θα ληφθούν από τους σεισμογράφους, θα συλλέγονται μέσω δορυφόρων.

ΠΑΟΚ: Ας μιλήσουν πρώτα για αποζημίωση με τον Πασχαλάκη!

Πάσχα: Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος του τουρισμού

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός – Ελασσόνα: Μετακινήθηκε κατά 1.3 εκατοστά η περιοχή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.