ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός: Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας (vid)

Σεισμός: Ομαλά εξελίσσεται μέχρι στιγμής η μετασεισμική ακολουθία της χθεσινής δόνησης των 5,1 Ρίχτερ που αναστάτωσε το Λεκανοπέδιο Αττικής.
Σεισμός: Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας (vid)

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός λέγοντας ότι όλα δείχνουν πως η εξέλιξη στη μετασεισμική ακολουθία είναι ομαλή. Τόνισε ότι «με ελάχιστη επιφύλαξη, όλα συντείνουν στο ότι ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός».

Όπως είπε ο κ. Λέκκας στην ίδια εκτίμηση κατέληξε και η επιτροπή εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, που συνεδρίασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μάλιστα χωρίς να υπάρξει καμία διαφωνία.

Τουλάχιστον 52  μετασεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί μέχρι τις 06.00 από τον ίδιο εστιακό χώρο του χθεσινού σεισμού στην Μαγούλα. Η μετασεισμική ακολουθία έχει φθίνουσα πορεία και η μεγαλύτερη μετασεισμική δόνηση ήταν 4,3 Ρίχτερ στις 15.13 χθες.

Ο κ. Λέκκας – που διανυκτέρευσε στον ΟΑΣΠ – υπογράμμισε ότι υπάρχει επιφυλακή και πλήρης συντονισμός και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σεισμός: Στους Δήμους οι δηλώσεις για τις ζημιές

Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΟΑΣΠ καλούν τους πολίτες που έχουν πάθει ζημιές τα σπίτια τους να επικοινωνήσουν σήμερα με τους δήμους στους οποίους ανήκουν για να ζητήσουν να σταλούν συνεργεία μηχανικών για έλεγχο.

Ήδη όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών έχουν διατεθεί περισσότεροι από 50 μηχανικοί για τη συγκρότηση των συνεργείων που θα κάνουν αυτοψίες.

Θυμίζουμε πως ο σεισμός προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τεσσάρων ατόμων και ζημιές κυρίως σε ακατοίκητα κτίρια. Όμως, ξύπνησε μνήμες από το χτύπημα του Εγκέλαδου το ’99, ιδίως στη Δυτική Αττική, όπου πολλοί κάτοικοι επέλεξαν να μην κοιμηθούν τη νύχτα στα σπίτια τους.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός: Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.