ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Ανθρωπιά που ταρακουνάει – Η γιαγιά που προσφέρει καφεδάκι μες στα συντρίμμια

Ο σεισμός στην Κρήτη άφησε πίσω του έναν νεκρό, αρκετούς τραυματίες και πολύ περισσότερες υλικές ζημιές, κατά βάση σε σπίτια ηλικιωμένων.
Σεισμός – Κρήτη: Ανθρωπιά που ταρακουνάει – Η γιαγιά που προσφέρει καφεδάκι μες στα συντρίμμια

Σεισμός: Ο Εγκέλαδος που χτύπησε αλύπητα την Κρήτη άφησε πίσω του έναν νεκρό, αρκετούς τραυματίες και πολύ περισσότερες υλικές ζημιές.

Το νησί χορεύει συνεχώς τους τελευταίους μήνες και οι κάτοικοι, όσο συχνά κι αν παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Η Ελλάδα είναι ούτως ή άλλως μια από τις πιο σεισμογενείς χώρες του κόσμου, εσχάτως όμως η κατάσταση έχει γίνει εφιαλτική.

Στις 30 Οκτωβρίου 2020, η χώρα φόρεσε το μαύρο χρώμα του πένθους για να αποχαιρετήσει δύο παιδιά 17 και 15 ετών, τα οποία χάθηκαν τόσο άδικα.

Τότε η Σάμος ήταν το νησί που είχε χτυπηθεί. Τώρα ήταν η σειρά της Κρήτης.

Ο σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη, όχι όμως και την ανθρωπιά

Παρακολουθεί κανείς videos από το Αρκαλοχώρι και παγώνει στη θέα των καταστροφών που έχουν υποστεί δεκάδες σπίτια.

Πόσοι άνθρωποι βρίσκονται ακόμα ανάμεσά μας καθαρά από τύχη. Κυρίως επειδή ο σεισμός έγινε σε ώρα που οι περισσότεροι ήταν ξύπνιοι και πρόλαβαν να αντιδράσουν. Δεδομένου ότι αρκετοί είναι ηλικιωμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν γρήγορα, αν ο Εγκέλαδος χτυπούσε λίγες ώρες νωρίτερα, τότε πιθανότατα να θρηνούσαμε κι άλλα θύματα.

Ηλικιωμένους και ανήμπορους λέμε εμείς, αλλά η καρδιά τους μπορεί να κάνει τα πάντα. Ακόμα και να δείξει τον δρόμο σε πολλούς που έχουν ξεχάσει τι θα πει ανθρωπιά. Η 84χρονη γιαγιάκα του παρακάτω video από το κανάλι του timeline.gr προσφέρει καφεδάκι. Και πολύ περισσότερα αγαθά.

Γι’ αυτό κράτα αυτό το video και όταν έχεις τα υπαρξιακά σου, πάτα το play για να συνειδητοποιείς ότι:

  • Είμαστε το απόλυτο τίποτα μπροστά στη φύση
  • Εχουμε τα πάντα αν διατηρούμε την ανθρωπιά μας

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός – Κρήτη: Ανθρωπιά που ταρακουνάει – Η γιαγιά που προσφέρει καφεδάκι μες στα συντρίμμια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.