ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Εκκενώνονται τα σχολεία του Ηρακλείου – Στις αυλές οι μαθητές

Ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη οδήγησε στην εκκένωση των σχολείων του Ηρακλείου, με τους μαθητές να βρίσκονται πλέον στις αυλές.
Σεισμός – Κρήτη: Εκκενώνονται τα σχολεία του Ηρακλείου – Στις αυλές οι μαθητές

Σεισμός – Κρήτη: Στην εκκένωση των σχολείων του νομού Ηρακλείου προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, μετά τον μεγάλο σεισμό των 5.8 ρίχτερ που σημειώθηκε στη περιοχή.

Η αναστάτωση που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Κρήτη, το πρωί της Δευτέρας (27/9), οδήγησε στο να εκκενωθούν τα σχολεία και οι μαθητές να βγούνε στις αυλές προκειμένου να είναι ασφαλείς.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ . Καρτσωνάκη τα παιδιά παραμένουν στις αυλές των σχολείων και αναμένουν νεότερες οδηγίες.

Σύμφωνα με το διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου κ.Μεπλαδάκη τα παιδιά παραμένουν στις αυλές μέχρι να τα παραλάβει ο ίδιος ο γονέας, τη στιγμή που ήδη υπήρξαν τηλεφωνήματα σε γονείς σε δημοτικά του Ηρακλείου.

Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στα κτίρια είναι μεγάλες, σοβάδες έπεσαν επίσης σε σχολεία σε Θραψανό και Γούβες με την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων να έγκειται στην αρμοδιότητα της περιφέρειας.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν της τάξεως των 5,7 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης στο Ηράκλειο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός – Κρήτη: Εκκενώνονται τα σχολεία του Ηρακλείου – Στις αυλές οι μαθητές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.