ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Η Πολιτική Προστασία ενεργοποιεί άμεσα το σχέδιο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»!

Ο νέος ισχυρός σεισμός στην Κρήτη έθεσε σε άμεση εφαρμογή από την Πολιτική Προστασία, το σχέδιο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»!
Σεισμός – Κρήτη: Η Πολιτική Προστασία ενεργοποιεί άμεσα το σχέδιο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»!

Σεισμός – Κρήτη: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 ρίχτερ που έπληξε το νησί, προκαλώντας όχι μόνο υλικές ζημιές αλλά και ένα μικρό τσουνάμι.

Η νέα σεισμική δόνηση μέσα σε λίγες ημέρες έχει κινητοποιήσει τις αρχές με την Πολιτική Προστασία να βάζει άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», που αφορά την διαχείριση και την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Πιο συγκεκριμένα, με εντολή του Υπουργού, Χρήστου Στυλιανίδη ενεργοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας ενώ την ίδια στιγμή σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Παράλληλα σε επαγρύπνηση βρίσκεται και η Ελληνική Αστυνομία που πραγματοποιεί περιπολίες προκειμένου να ελέγξει την περιοχή και να παρέχει κάθε είδους βοήθεια στους πολίτες ενώ και το Λιμενικό χτενίζει τις ακτές ούτως ώστε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα αναφορικά με την δημιουργία ενός νέου και πιο δυνατού τσουνάμι.

Θυμίζουμε πως μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστό πως κατέρρευσε εκκλησία στον Ξηρόκαμπο Σητείας, χωρίς να έχουν αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ανθρώπου.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός – Κρήτη: Η Πολιτική Προστασία ενεργοποιεί άμεσα το σχέδιο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.