ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Είχε προειδοποιήσει από την Πέμπτη ο Τσελέντης για τον σεισμό

Ο Άκης Τσελέντης, με σειρά αναρτήσεων στα social media την Πέμπτη 23/9 εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι και προειδοποιούσε για νέο σεισμό.
Σεισμός – Κρήτη: Είχε προειδοποιήσει από την Πέμπτη ο Τσελέντης για τον σεισμό

Σεισμός – Κρήτη: Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κύριος Τσελέντης, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για σεισμό στην περιοχή.

Στο Sportime είχαμε γράψει για τις προειδοποιήσεις του κύριου Τσελέντη οι οποίες δυστυχώς βγήκαν αληθής με αποτέλεσμα τον χαμό ενός ανθρώπου.

Ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα στο Ηράκλειο στις 9:17 ώρα το πρωί της Δευτέρας, είχε μέγεθος 5,8 ρίχτερ κάτι το οποίο εξέπληξε τους ειδικούς οι οποίοι δεν περίμεναν τόσο έντονο το φαινόμενο.

Ωστόσο, ο κύριος Τσελέντης είχε ενημερώσει μετά τον σεισμό μεγέθους 3,7 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης την Πέμπτη για την πιθανότητα της συνέχισης του φαινομένου στην περιοχή.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με το δήμαρχο Αρκαλοχωρίου όσο και με τον δήμαρχο Ηρακλείου. Ταυτόχρονα, ανέφερε πως σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα όσον αφορά την αντισεισμική θωράκιση της Κρήτης με έμφαση στην περιοχή που ήταν σε διέγερση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κύριου Τσελέντη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Σήμερα το πρωί είχαμε ακόμα ένα σεισμό 3.7R στο Αρκαλοχώρι. Όπως επανειλημμένα έχω αναφέρει το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα αλλά τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν τα μεγέθη όμως θα Κινούνται σε αυτά τα επίπεδα.
Από τα επιπλέον όργανα που έχουμε τοποθετήσει στην ευρύτερη περιοχή υπολογίσαμε με ακρίβεια τα αίτια του φαινομένου το οποίο οφείλεται στα ρήγματα Καστελλίου και Θραψανού Που ενώνονται στο βάθος κάτω από τον Δήμο Μινώα πεδιάδος.
Έχουμε παρατηρήσει και μία μικρή σεισμική δράση στην περιοχή Αρχανών Βασιλειών στο ρήγμα του Γιούχτα το οποίο και αυτό παρακολουθούμε.
Είμαι σε επικοινωνία τόσο με το δήμαρχο Αρκαλοχωρίου όσο και με το δήμαρχο Ηράκλειο ενώ σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον περιφερειάρχη Κρήτης αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα όσον αφορά την αντισεισμική θωράκιση της Κρήτης με έμφαση βέβαια στην περιοχή που αυτή την περίοδο είναι σε διέγερση.
Πρέπει να συνεχίζετε να ακολουθείτε τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγεται τα παλιά Πετρόχτιστα σπίτια όπως σας έχω πει.»

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία Ρόδος: Ξεσπούν οι συγγενείς της Δώρας για τους γονείς του δολοφόνου

Φρεγάτες: Πρώτο ΣΟΚ για τους Τούρκους στο άκουσμα των FDI-HN και των Gowind

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός – Κρήτη: Είχε προειδοποιήσει από την Πέμπτη ο Τσελέντης για τον σεισμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις