ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Μεγαλύτερος απ’ ότι περιμέναμε ο σεισμός στο Ηράκλειο

Έκπληξη προκάλεσε το μέγεθος του σεισμού στους σεισμολόγους, με τον καθηγητή Γεωλογίας κ. Λέκκα να δηλώνει ότι δεν περιμένανε τέτοιο μέγεθος.
Σεισμός – Κρήτη: Μεγαλύτερος απ’ ότι περιμέναμε ο σεισμός στο Ηράκλειο

Σεισμός – Κρήτη: Στα 5,8 ρίχτερ αναθεωρήθηκε το μέγεθος του σεισμού που έπληξε το νησί της Κρήτης σήμερα το πρωί στις 9:00 ώρα.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, αναθεώρησε την αρχική εκτίμηση των 5,7 ρίχτερ σε 5,8. Οι σεισμολόγοι δεν περίμεναν το μέγεθος του σεισμού. Σοκαρισμένος ο κόσμος βρίσκεται έξω στους δρόμους αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Ευθύμης Λέκκας σε δηλώσεις του είπε το εξής: «Τα πράγματα βρίσκονται σε εξέλιξη, Έχουμε να κάνουμε με κάτι παράλογο. Έχουμε έναν σεισμό μεγαλύτερο από ότι περιμέναμε. Δεν έχουμε μεγάλες ζημιές, ούτε καταρρεύσεις.»

Σύμφωνα με τον κύριο Λέκκα, ο σεισμός ήταν ισχυρός και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί, ενώ τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να παραμείνει έξω από τα σπίτια, ιδίως σε όσα είναι παλιά.

Ακόμη, αναφέρθηκε ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τον υπουργό κ. Στυλιανίδη και ότι το φαινόμενο παρακολουθείται. Μετά τον -πιθανώς- κύριο σεισμό έχει ακολουθήσει μετασεισμική ακολουθία με τους μεγαλύτερους μετασεισμούς να φτάνουν τα 4,5 και 3,8 ρίχτερ.

Επί 4 μήνες κουνάει – είχαμε πει τότε ότι ενδέχεται να είναι προσεισμοί

Σεισμός – Κρήτη: Με την σειρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, αναφέρθηκε στην έντονη σεισμική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στην περιοχή τους τελευταίους 4 μήνες.

«Επί 4 μήνες κουνάει συνέχεια, στο Αρκαλοχώρι Κρήτης.» , είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Για το γεγονός μάλιστα είχε συγκληθεί στις 21 Ιουλίου εκτάκτως η επιτροπή σεισμικού κινδύνου. «Τότε είχαμε πει τότε ότι ενδέχεται να είναι προσεισμοί αυτοί που σημειώνονταν. Ο δήμος και οι τοπικές Αρχές πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα για καταγραφή τυχόν ζημιών», τόνισε ο σεισμολόγος.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο σεισμός δεν είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή αλλά κατοικημένη ενώ τον χαρακτήρισε «πολύ ισχυρό σεισμό». «Δεν ξέρουμε αν μπορεί να επηρεάσει κι άλλα ρήγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός – Κρήτη: Μεγαλύτερος απ’ ότι περιμέναμε ο σεισμός στο Ηράκλειο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις