ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός Κρήτη: Ο Τσελέντης κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου

Όσα είπε ο Άκης Τσελέντης για τους σεισμούς σε Θήβα, Κρήτη και ο λόγος που χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα σχολεία.
Σεισμός Κρήτη: Ο Τσελέντης κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου

Σεισμός: Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία.

Ο Άκης Τσελέντης με σειρά αναρτήσεων στα social media εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Μάλιστα, τόνισε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επισημαίνει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας.

Ο ίδιος μάλιστα, προχώρησε και σε μία δεύτερη ανάρτηση, αναφορικά με τους σεισμούς στη Θήβα. Χαρακτήρισε απαράδεκτα τα σχολεία, αναρτώντας και φωτογραφία από ένα από αυτά.

«Μολονότι τα γεγονότα είναι μικρά η συνεχής καταπόνηση του δομικού ιστού έστω και με μικρούς σεισμούς τον καθιστά πολύ ευάλωτο και παραδείγματα όπως αυτό που δείχνω που είναι από ένα σχολείο στη Θήβα που επισκέφτηκα πριν λίγες βδομάδες είναι απαράδεκτα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στη Θήβα αναφέρει ότι πρόκειται για μικρές δονήσεις από 1,6 έως 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ο τελευταίος σεισμός είχε μέγεθος 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε στις 21.29. Το επίκεντρο του ήταν 5 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της πόλης και το εστιακό βάθος του ήταν επίσης 5 χιλιόμετρα.

Δείτε τις δύο σχετικές αναρτήσεις του:


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός Κρήτη: Ο Τσελέντης κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.