ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Περισσότερα από 3000 τα μη κατοικήσιμα σπίτια

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ελέγχει και καταγράφει όλες τις καταστροφές του μεγάλου σεισμού στην Κρήτη.
Ο σεισμός στη Κρήτη και οι καταστροφές που άφησε πίσω του.

Ο σεισμός στην Κρήτη και οι νέες του επιπτώσεις στους κατοίκους φαίνονται μέρα με τη μέρα. Περισσότερα από 3000 σπίτι κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στο Ηράκλειο Κρήτης μετά τα 6 ρίχτερ. Ειδικότεραμια νέα ισχυρή σεισμική δόνηση ανησύχησε εκ νέου τους κατοίκους, τη Δευτέρα (4/10) περίπου στις 20:00. Όπως έγινε γνωστό ο σεισμός καταγράφηκε στα 3.2 ρίχτερ.

Οι συνέπειες της φυσικής καταστροφής βγαίνουν στην «επιφάνεια». Περισσότερα από 3.000 σπίτια, έχουν μέχρι και αυτή την ώρα κριθεί ότι δεν δύναται να κατοικηθούν. Στο σύνολο οι έλεγχοι από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν ξεπεράσει τους 6.000.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι σχετικοί έλεγχοι αφορούν σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας.

Όπως σημειώνεται, μέχρι και σήμερα έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 6.210 κτίρια εκ των οποίων 5.147 κατοικίες. Από αυτές οι 3.074 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Εκτός αυτών, έχουν ελεγχθεί 268 επαγγελματικοί χώροι, από τους οποίους κρίθηκε ότι ακατάλληλοι είναι οι 151. Αναφορικά με τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 154 από τις 363 αυτοψίες, ενώ σε 432 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 363 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ