ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Τρόμος από πιθανό μετασεισμό μέχρι 5,5 ρίχτερ!

Τεράστια η ανησυχία που έχει δημιουργήσει ο σεισμός στην Κρήτη, για τους μετασεισμούς που ακολουθούν.
Σεισμός – Κρήτη: Τρόμος από πιθανό μετασεισμό μέχρι 5,5 ρίχτερ!

Αρκετή συζήτηση έχει ξεσηκώσει ανάμεσα στους σεισμολόγους, ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Φυσικής της Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Γεωφυσικής στο ΑΠ, Κωνσταντίνος Παπαζάχος, μίλησε στην ΕΡΤ για το φαινόμενο και ξεκαθάρισε ορισμένα πράγματα.

Τόνισε λοιπόν ότι υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα και για μετασεισμούς που θα φτάσουν τα 5,5 Ρίχτερ, ενώ ανέφερε ότι πρόκειται για έναν αρκετά σπάνιο σεισμό.

Τα ρήγματα αυτά ανέφερε ότι είναι αχαρτογράφητα και ενεργοποιούνται αραιά, παρόλο που τις τελευταίες μέρες η σεισμική δραστηριότητα ήταν αρκετή.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή, αφού ένας σεισμός 5,2 Ρίχτερ, μπορεί να φέρει την κατάρρευση αρκετών κτιρίων.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.