ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός μεγέθους 4,1 ρίχτερ σε Σάμο και Ικαρία

Σεισμός μεγέθους 4,1 ρίχτερ σημειώθηκε σε περιοχή ανάμεσα από τις Σάμο και Ικαρία που ταρακούνησε για τα καλά τα δύο νησιά ξυπνώντας πολύ κοντινές μνήμες!
Σεισμός μεγέθους 4,1 ρίχτερ σε Σάμο και Ικαρία

Σεισμός μεγέθους 4,1 ρίχτερ σημειώθηκε σε περιοχή ανάμεσα από τις Σάμο και Ικαρία που ταρακούνησε για τα καλά τα δύο νησιά ξυπνώντας πολύ κοντινές μνήμες!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται 32 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ικαρίας.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κατέγραψε την σεισμική δόνηση 27 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Καρλόβασι.

Σεισμός: «Κουνήθηκε» η Σάμος με 4.8 Ρίχτερ

Αρκετά δυνατός σεισμός πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στη Σάμο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται, μιλάμε για δόνηση της τάξεως των 4.8 ρίχτερ, που έγινε αρκετά αισθητός.

Το εστιακό βάθος ήταν αρκετά μικρό, αφού εντοπίζεται στα 12 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο του σεισμού είναι στα 35 χιλιόμετρα βορειονατολικά της Σάμου.

Ο σεισμός μάλιστα έγινε και ιδιαίτερα αισθητός ακόμα και στους κατοίκους των νησιών των Κυκλάδων.

Σεισμός στη Σάμο: ΣΟΚ-Νεκρά δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν!

Δύο παιδιά 15 και 17 ετών έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της ΕΡΤ, μετά τον σεισμό, δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 15 και 17 ετών, μαθητές Λυκείου, κατευθύνονταν προς την παραλία και πέρασαν από ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Γεφυράκι, στην οδό Κανάρη, όταν έπεσε ο τοίχος κτιρίου.

Οι διασώστες και το ΕΚΑΒ έσπευσαν αμέσως και με τιτάνιες προσπάθειες απεγκλώβισαν τα δύο παιδιά, δυστυχώς όμως χωρίς τις αισθήσεις τους.

Τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Σάμου και άλλοι τέσσερις στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, ενώ το ευτυχές είναι ότι δεν κινδυνεύει κάποιος εξ αυτών.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο διοικητής του νοσοκομείου, Σάμου Νίκος Στεφανής ανέφερε: «Υπάρχουν τραυματίες, αλλά όχι σοβαρά, κυρίως με ορθοπεδικά προβλήματα.

Εχουν ανακληθεί τα ρεπό και οι άδειες για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, που βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Έχουν πέσει σπίτια, αλλά μεχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για εγκλωβισμένους».

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός μεγέθους 4,1 ρίχτερ σε Σάμο και Ικαρία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.