ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός: Μόνο το 20% των κτιρίων στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί απο το 1999!

Ο νέος μεγάλος σεισμός στην Κρήτη έχει προκαλέσει ανησυχία, τη στιγμή που σοκάρει η είδηση πως μόνο το 20% των κτιρίων έχουν ελεγχθεί από το 1999!
Σεισμός: Μόνο το 20% των κτιρίων στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί απο το 1999!

Σεισμός: Η σεισμική δόνηση που ταρακούνησε για τα καλά την Κρήτη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό δεκάδων πολιτών του νησιού συνεχίζει να αποτελεί μόνιμο αντικείμενο συζήτησης αλλά και έντονης ανησυχίας.

Την στιγμή , που πολλοί σεισμολόγοι προειδοποιούν για έναν μεγάλο σεισμό στην Θήβα, ο γνωστός σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στην ΕΡΤ προχώρησε σε αποκαλύψεις που σοκάρουν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Χουλιάρας, μόνο το 20% των κτιρίων της Ελλάδας έχει περάσει τον απαραίτητο έλεγχο, από το έτος του 1999!

Παράλληλα τόνισε πως δεν χρειάζεται να δημιουργείται πανικός σε περίπτωση ενός προληπτικού ελέγχου σε κατοικίες, με τα ερωτήματα όμως για τον μη έλεγχο όλα αυτά τα χρόνια να είναι πολλά και η αγωνία για το μέλλον, μεγάλη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας:

«Η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχίσει για αρκετούς μήνες στο Αρκαλοχώρι, Εφόσον δεν έχουμε μεγάλο σεισμό η μετασεισμική ακολουθία είναι σε φθινουσα πορεία και βαίνει κανονικά είπε ο κ. Χουλιάρας προχωρώντας σε σύγκριση με ην περίπτωση της Θήβας: “Εκεί η ακολουθία παράγει μικρούς σεισμούς, είπε εκτιμώντας ότι δεν φαίνεται να οδηγεί σε κάτι μεγαλύτερο.

Παράγει 1,5 με 2 Ρίχτερ από τον Δεκέμβριο του 2020 και δεν έχει ανοδική πορεία όπως είχε συμβεί με το Αρκαλοχώρι που είχαμε αυξανόμενα μεγέθη. Ωστόσο ο σεισμολόγος δεν μπορεί να είναι σίγουρος, οπότε η Πολιτική Προστασία πρέπει να κάνει τη δουλειά της και η εντολή για έλεγχο των κτηρίων έχει δοθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει σεισμός.

Σε όλη την Ελλάδα θα έπρεπε να ελεγχθούν τα κτήρια. Από το 1999 μόνο ένα 20% έχει ελεγχθεί, κυνηγάμε την ουρά μας προσπαθώντας να δούμε τι γίνεται στις διάφορες περιοχές και την ίδια στιγμή εδώ και 20 χρόνια δεν έχουμε ελέγξει τα κτήρια μας».

https://youtu.be/jTFxvAP0BX0

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός: Μόνο το 20% των κτιρίων στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί απο το 1999!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.