ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός Σάμος: Πληροφορίες για τραυματίες και μεγάλες ζημιές!

Η πανίσχυρη σεισμική δόνηση που έγινε στα ανοιχτά της Σάμου λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι έχει προκαλέσει υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ όπως μετέδωσε το Samos24.gr υπάρχουν πληροφορίες και για τραυματίες. Ο σεισμός χτύπησε 18 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου κι έγινε αισθητός σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα. Το εστιακό βάθος...
Σεισμός Σάμος: Πληροφορίες για τραυματίες και μεγάλες ζημιές!

Η πανίσχυρη σεισμική δόνηση που έγινε στα ανοιχτά της Σάμου λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι έχει προκαλέσει υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ όπως μετέδωσε το Samos24.gr υπάρχουν πληροφορίες και για τραυματίες.

Ο σεισμός χτύπησε 18 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου κι έγινε αισθητός σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται στα 6,9 Ρίχτερ.

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης δήμαρχος Δυτικής Σάμου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία είπε ότι «υπάρχουν καταστροφές σε διάφορα κτήρια, έχει πέσει τοίχος σε ένα σχολείο. Ο κόσμος αντέδρασε με ψυχραιμία, παρότι ήταν πολύ μεγάλη η δόνηση. Δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και ατυχήματα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να μεταφέρω κάτι προς το παρόν. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τραυματίες» είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο Open TV.

Στη συνέχεια, ο κ. Λυμπέρης αναγκάστηκε να κλείσει εσπευσμένα την επικοινωνία, καθώς όπως είπε «βλέπω τώρα έναν τραυματισμένο άνθρωπο, έχει έρθει ασθενοφόρο να τον πάρει…».

Κάτοικοι της Σάμου που μίλησαν λίγα λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση από διάφορα σημεία του νησιού μετέφεραν ότι υπάρχουν υλικές ζημιές, σε διάφορα σημεία υπάρχουν κομμένοι δρόμοι, ενώ συνεργεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πυροσβεστικής σπεύδουν όπου έχει ζητηθεί η συνδρομή τους.

Διαβάστε ακόμα

ΠΑΟΚ: Ανακοινώνει Γκαρσία-Αλλάζει το σύστημα άμεσα ο Πάμπλο!

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει την Παρασκευή ο Μητσοτάκης – Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Βάλαμε μάσκα μέχρι και στο φόρο τιμής των ηρώων που θυσιάστηκαν για να ζούμε ελεύθεροι!

ΑΕΚ-Λέστερ 1-2: Τεντώθηκε όσο μπορούσε, αλλά…

Όλες οι ειδήσεις στο Sportime σήμερα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός Σάμος: Πληροφορίες για τραυματίες και μεγάλες ζημιές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.