Σεισμός στη Θήβα: Προειδοποιεί ο Άκης Τσελέντης

Ο σεισμός που ταρακούνησε τη Θήβα, έδειξε να ανησυχεί λίγο τον γνωστό σεισμολόγο Άκη Τσελέντη, ο οποίος μίλησε στο OPEN.

Ο σεισμός που ταρακούνησε τη Θήβα, έδειξε να ανησυχεί λίγο τον γνωστό σεισμολόγο Άκη Τσελέντη, ο οποίος μίλησε στο OPEN.

Σεισμός στη Θήβα: Καλεσμένος στο OPEN βρέθηκε ο Άκης Τσελέντης, μετά τον σεισμό που έγινε στη Θήβα το πρωί της Τρίτης και έγινε αισθητός και στην Αττική.

Συγκεκριμένα είπε αρχικά: «Σήμερα μας τη χάλασε λίγο αυτός ο σεισμός γιατί είχαμε πιστέψει ότι βαίναμε προς μία πλήρη εκτόνωση», τόνισε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open Άκης Τσελέντης, σχετικά με τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή της Θήβας.

Ενώ πρόσθεσε: «Είχαμε πριν από λίγο, στις 08:05 έναν σεισμό 4,1 Ρίχτερ. Ήταν δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Θηβών. Έγινε πολύ αισθητός στη Θήβα και φυσικά και στην Αθήνα».

Τέλος τόνισε ότι:

«Την περιοχή αυτή την έχουμε υπό στενή παρακολούθηση τις τελευταίες 8 ημέρες έχουμε βάλει επιπλέον όργανα γιατί και το 2020 μας είχε δώσει μια ακολουθία ανατολικότερα. Είναι ένα κομμάτι που το κοιτάμε. Σήμερα μας τη χάλασε λίγο αυτός ο σεισμός γιατί είχαμε πιστέψει ότι βαίναμε προς μία πλήρη εκτόνωση

Η περιοχή αυτή θέλει πολύ προσοχή διότι είναι κοντά σε ένα οικιστικό κέντρο, η οποία έχει άθλια δόμηση και γιατί στην περιοχή υπάρχουν και μεγάλα ρήγματα με πολύ βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό.

Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά πρέπει οι κάτοικοι των Θηβών να ξεσκονίσουν λίγο τις γνωστές οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης. Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε κάποια ενεργοποίηση με λίγο μεγαλύτερο σεισμό, οπότε καλό είναι να είμαστε έτοιμοι με τους υπάρχοντες κανόνες σεισμικής προφύλαξης».

Διαβάστε επίσης:

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Άνοιξε η πλατφόρμα-Πότε τελειώνει η προθεσμία

Φολέγανδρος: Το μυστήριο με τα κινητά του δράστη!

Freedom Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ στους νέους