ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα: Αισθητός σε αρκετές περιοχές

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (6/8), στις 04:46, κοντά στην Καλαμάτα.
Σεισμός στην Καλαμάτα: Αισθητός σε αρκετές περιοχές

Ένας ακόμη σεισμός ήρθε να «ταρακουνήσει» περιοχές της Ελλάδας τις τελευταίες εβδομάδες. Συγκεκριμένα η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (6/8), στις 04:46, σε περιοχή της Μεσσηνίας, κοντά στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε μόλις ένα χιλιόμετρο δυτικά της περιοχής Αρφαρά και ήταν εντελώς επιφανειακός.

Συγκεκριμένα το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 400 μέτρα σύμφωνα με τη νεότερη εκτίμηση του EMSC.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 10 χλμ. δυτικά της Καλαμάτας.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών λέει οτι σεισμός κυμάνθηκε στα 3,8 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 9 χλμ., και επίκεντρο τα 21 χλμ. δυτικά – νοτιοδυτικά της Καλαμάτας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Σεισμός στο Ξυλόκαστρο!

Θυμίζουμε οτι το βράδυ της Κυριακής είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση στην περιοχή κοντά στο Ξυλόκαστρο!

Η δόνηση ήταν ασθενής, αλλά έγινε αισθητή. Συνέβη περίπου στις 20:17, σε περιοχές της Κορινθίας και της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου, στον Κορινθιακό κόλπο, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Επίσης, σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο ήταν 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ξυλόκαστρου, στον Κορινθιακό κόλπο.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός στην Καλαμάτα: Αισθητός σε αρκετές περιοχές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.