ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός τώρα: Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σε Ηράκλειο – Αρκαλοχώρι στη Κρήτη

Νέες σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν την Κρήτη με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.
Σεισμός τώρα: Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σε Ηράκλειο – Αρκαλοχώρι στη Κρήτη

Τη στιγμή που η κακοκαιρία Μπάλος πλήττει την χώρα, δύο νέες σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν το Αρκαλοχώρι.

Ο πρώτος σεισμός έντασης 3,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση που έκανε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, και σημειώθηκε με επίκεντρο περιοχή 7 χιλιόμετρα βόρεια-βορειανατολικά του Αρκαλοχωρίου με εστιακό βάθος τα 13 χιλιόμετρα.

Μικρότερης ισχύος ήταν η δεύτερη σεισμική δόνηση, η οποία σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού, είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ, εστιακό βάθος 5 χλμ. με επίκεντρο 4 χιλιόμετρα ανατολικά του Αρκαλοχωρίου.

Να σημειωθεί πως ο χώρος του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου όπου 35 άτομα συνεχίζουν να ζουν στις σκηνές που έχουν στηθεί στον προαύλιο χώρο βρίσκεται στο έλεος της δυνατής βροχής.

Δείτε το χαρακτηριστικό το βίντεο που ανήρτησε ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Γενναράκης από την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός τώρα: Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σε Ηράκλειο – Αρκαλοχώρι στη Κρήτη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.