Για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό έπειτα από τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την ονομασία της γείτονας χώρας.

Συγκεκριμένα, οι φήμες λένε πως η ΝΔ προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ακόμα και πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, αύριο το μεσημέρι.

Η ΝΔ κάνει λόγο για «κακή συμφωνία» στο Σκοπιανό, θέτει ζήτημα έλλειψης πολιτικής νομιμοποίησης του κ. Τσίπρα λόγω της διαφωνίας Καμμένου, διαφωνεί έντονα με την ενότητα για την «μακεδονική γλώσσα» και την «μακεδονική ταυτότητα» και καλεί τον πρωθυπουργό να μην υπογράψει τη συμφωνία αυτή.

Τη φιλολογία για πρόταση μομφής ενισχύει και η σημερινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο ζήτησε, επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας να πάρει εξουσιοδότηση από τη Βουλή πριν υπογραφεί το Σάββατο -παρουσία των υπουργών Εξωτερικών- στις Πρέσπες η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Όπως εξηγούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ζητούν από τον κ. Τσίπρα να κάνει ό,τι έκανε και το 2015, όταν έλαβε εξουσιοδότηση με νόμο που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής προκειμένου να διαπραγματευθεί το τρίτο μνημόνιο.