ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκέψεις για κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Γιατί θα καταργηθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ
Σκέψεις για κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Σκέψεις αναφορικά με την κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ για όσοι είναι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών, υπάρχουν το τελευταίο διάστημα.

Αρκετοί επιστήμονες εκφράζουν τους ενδοιασμούς τους, όμως, βάσει λογικής με τα νέα δεδομένα δεν γίνεται να διατηρηθεί αυτή η ποινή.

Μία ποινή που είναι πέρα για πέρα άδικη (για να μην ξεχνάμε και τα στοιχειώδη).

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές ως προς την επιβολή του προστίμου.

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης.

Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα», είπε στον ΣΚΑΪ.

Γιατί θα καταργηθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ

Διαβάστε νωρίτερα στο Sportime ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού καταργείται.

Σε λίγες ημέρες, πλέον, άπαντες θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους, δηλαδή σε μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, νυχτερινά κέντρα κ.λπ.

Η άρση του συγκεκριμένου μέτρου, όχι μόνο θα επιτρέψει ξανά την είσοδό τους στους εσωτερικούς χώρους, αλλά θα διευκολύνει και την πρόσβασή τους στους ανοιχτούς χώρους, εφόσον δεν θα είναι απαραίτητο το αρνητικό rapid test.

Το πιστοποιητικό, λοιπόν, θα καταργηθεί λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Τέλος η μάσκα πιθανότατα να καταργηθεί στα εμπορικά καταστήματα και στους χώρους θεάματος.

Η κατάργησή της θα έρθει τελευταία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και στα σούπερ μάρκετ.

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε νοσοκομεία, γηροκομεία και χώρους όπου υπάρχουν ασθενείς και ευάλωτες ομάδες, όπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Άρα, δεν νοείται να γίνουν όλα τα παραπάνω και να παραμείνει το πρόστιμο των 100 ευρώ. Θα μιλάμε για τον παραλογισμό των παραλογισμών!

Στο μεταξύ, δείτε τι είπε σήμερα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για τη γενική εικόνα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σκέψεις για κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.