ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα-Καμμένο για φρεγάτες και ΔΕΗ

Από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας
Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα-Καμμένο για φρεγάτες και ΔΕΗ

Ολομέτωπη επίθεση σε Τσίπρα-Καμμένο εξαπέλυσε το πρωί της Τετάρτης (25/4) από το βήμα της Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

«Έχετε γίνει πρώτοι στο κόβετε κορδέλες σε έργα που άλλοι υλοποίησαν, ενώ τους συκοφαντούσατε», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ με αφορμή το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων-ηπειρωτικής Ελλάδας. «Το πολεμήσατε το έργο, το καθυστερήσατε και τελικά ζημιώσατε τους καταναλωτές με επιπλέον 150 εκατ. ευρώ. Όμως κόψατε την κορδέλα. Σε αυτό έχετε γίνει πρώτοι», τόνισε στη συγκεκριμένη αναφορά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίθεση εξαπέλυσε και για το θέμα των γαλλικών φρεγατών: «Είναι πρωτοφανές», είπε, «αλλά να λέει ο κ Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος, και άλλα ο κ. Κουβέλης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Πρωθυπουργός στην συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε ξανά στη μετάφραση. θα πρέπει να καταλάβετε ότι η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν είναι παιχνίδι».

Όσο για το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη ΔΕΗ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως αποτελεί από μόνο του την ταυτότητα της κυβέρνησης: «Στο ονοματεπώνυμο γράφει Τσίπρας-Καμμένος. Στα χαρακτηριστικά, Ψέμα-Λαϊκισμός-Τυχοδιωκτισμός. Και στη φωτογραφία της, έχει τα δικά σας πρόσωπα, βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι με την πολιτική του «δεν πληρώνω» από τον κ. Τσίπρα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ εκτινάχθηκαν από το 1 δισ. ευρώ το καλοκαίρι του 2014, στα περίπου 3 δισ. σήμερα.

Η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ γκρεμίστηκε κατά 80%, από 2,5 δισ. το 2014, σε 0,6 δισ. ευρώ σήμερα, πρόσθεσε, γι αυτό, τόνισε, «αν  έπρεπε να σας περιγράψω με μια πρόταση θα έλεγα μόνο: Ψεύτες και λαϊκιστές τότε, αδίστακτοι και δημαγωγοί τώρα, αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα-Καμμένο για φρεγάτες και ΔΕΗ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.