ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκορπιός: Ξεκινά η επένδυση-«μαμούθ» ύψους 165 εκατ. ευρώ στο θρυλικό νησί (vid)

Σκορπιός: Η μυθική επένδυση στον θρυλικό νησί του Ωνάση ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινά έπειτα από απόφαση του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.
Σκορπιός: Ξεκινά η επένδυση-«μαμούθ» ύψους 165 εκατ. ευρώ στο θρυλικό νησί (vid)

Σκορπιός: Μεγάλα σχέδια έχει για το θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση ο νυν ιδιοκτήτης του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε μια τριετία από σήμερα ο Σκορπιός θα θυμίζει… Μαλδίβες!

Ο Σκορπιός του Ωνάση θα γίνει το πρώτο ιδιωτικό νησί της Ελλάδας, όπου θα μπορούν να κάνουν διακοπές Χολιγουντιανοί σταρ και πρίγκιπες. Ο νέος του ιδιοκτήτης ξεπέρασε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία για να ολοκληρώσει την επένδυση «μαμούθ».

Από πολυτελείς σουίτες όπως αυτή με εντυπωσιακές παροχές και θέα στο απέραντο γαλάζιο… μέχρι γήπεδα, χώρους για ιππασία, εγκαταστάσεις για spa και εκλεκτά τοπικά προϊόντα στα πρότυπα του νησιού Νέκερ που βλέπουμε, του Άγγλου μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον στις παρθένες Νήσους…

Οι απαραίτητες υπογραφές έχουν πέσει, οι μπουλντόζες επιστρέφουν στον Σκορπιό και σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα το διαμάντι του Ιονίου, θα γίνει νησί προς ενοικίαση σε κροίσους…

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των έργων, όλα θα είναι έτοιμα το καλοκαίρι του 2024 όταν ο Σκορπιός, μετά από μισό αιώνα, θα αποκτήσει ξανά την αίγλη των Ωνάσηδων. Ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ θα επενδύσει πάνω από 165 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς δανεισμό και επιδοτήσεις. Θα χρειαστούν 165 εργάτες που θα δουλέψουν σε μια έκταση 22.000 τ.μ. για να δώσουν σάρκα και οστά στο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ρώσου ολιγάρχη.

Στο νησί θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, 7 υπερπολυτελείς σουίτες κι 12 βίλες VIP, για τους κροίσους που θα θελήσουν να κάνουν διακοπές στον Σκορπιό. Θα κατασκευαστούν γήπεδα και θα επεκταθούν τα δύο λιμάνια ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για τις θαλαμηγούς των πελατών…

Αν κι οι τιμές ενοικίασης είναι ακόμα νωρίς για να ανακοινωθούν, άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι αυτές θα κυμαίνονται κοντά στο 1.000.000 ευρώ την εβδομάδα…

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες εγκαταστάσεις στον Σκορπιό θα ενοικιάζονται τις περιόδους που ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ και η οικογένειά του, δεν θα βρίσκονται στο νησί.

Η είδηση για μετατροπή του Σκορπιού σε ιδιωτικό νησί προς ενοικίαση άρχισε να κάνει από χθες το γύρο του κόσμου, με εκτενή αφιερώματα στην ιστορία και φυσικά στον άνθρωπο που το έκανε γνωστό… Στα ίδια αφιερώματα γίνεται σύνδεση με το νησί Νέκερ του Ρίτσαρντ Μπράνσον που μετατράπηκε μετά από σειρά επενδύσεων, σε έναν επίγειο παράδεισο στις παρθένες Νήσους.

Στην τοπική κοινωνία πάντως η απόφαση που πήρε ο Ριμπολόβλεφ και το επιτελείο του, προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις.

Τα έργα στον Σκορπιό θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες και το σίγουρο είναι πως όταν ολοκληρωθούν, το καταπράσινο νησί του Ιονίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Σκορπιός: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του Mega

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπολογίστε τον κίνδυνο που διατρέχετε από τον κορονοϊό, ανάλογα με την ηλικία και το ιατρικό ιστορικό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σκορπιός: Ξεκινά η επένδυση-«μαμούθ» ύψους 165 εκατ. ευρώ στο θρυλικό νησί (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.