ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σμύρνη μου αγαπημένη: Δείτε πλάνα από την πολυαναμενόμενη ταινία

Η θεατρική παράσταση της Ελληνίδας πρωταγωνίστριας που συγκίνησε χιλιάδες θεατές μεταφέρεται από το σανίδι στο πανί.
Σμύρνη μου αγαπημένη: Δείτε πλάνα από την πολυαναμενόμενη ταινία

Σμύρνη μου αγαπημένη: Η θεατρική παράσταση της Ελληνίδας πρωταγωνίστριας που συγκίνησε χιλιάδες θεατές μεταφέρεται από το σανίδι στο πανί.

Σμύρνη μου αγαπημένη: Δείτε εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας της Μιμής Ντενίση, η υπόθεση, οι πρωταγωνιστές και η αποστολή της ταινίας.

Μια από τις δημοφιλέστερες εγχώριες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων ετών παίρνει τον δρόμο της για τη μεγάλη οθόνη.

Ο λόγος για το «Σμύρνη μου Αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, την μεγάλη θεατρική παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, που διασκευάζεται σε μια φιλόδοξη κινηματογραφική ταινία, η οποία ξεκίνησε μόλις τα γυρίσματα της στη Λέσβο, για να συνεχίσει στην Αθήνα.

Η ταινία επιχειρεί να συνδυάσει το παρελθόν με το παρόν, αφηγούμενη αφενός την ιστορία μιας σμυρναϊκής οικογένειας, της οικογένειας Μπαλτατζή, με φόντο την καταστροφή της Σμύρνης το 1922 κι αφετέρου την προσφυγική κρίση στη Μεσόγειο του 2015, με ηρωίδα το μοναδικό μέλος της οικογενείας που ζει μέχρι σήμερα, τη γιαγιά Φιλιώ.

Η παραγωγή εστιάζει ιδιαίτερα στη σημασία που έχει το φιλμ για τη σύγχρονη ιστορική συγκυρία. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου «αποστολή της ταινίας δεν είναι να αναμοχλεύσει πάθη του παρελθόντος, αλλά να μιλήσει για ένα τεράστιο διεθνές πρόβλημα, το προσφυγικό. Να θυμίσει πως ιστορίες σαν αυτή της σημερινής Συρίας, έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν και μάλιστα στους Έλληνες, που ίσως γι’ αυτό αγκαλιάζουν μ’ αγάπη και γενναιοδωρία τους σημερινούς πρόσφυγες».

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Γρηγόρης Καραντινάκης της «Χορωδίας του Χαρίτωνα», το σενάριο η ίδια η Μιμή Ντενίση με τον Μάρτιν Σέρμαν, ενώ στο καστ, πλην της Ντενίση, συναντούμε τους Λεωνίδα Κακούρη, Burak Hakki, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Χρήστου Στέργιογλου, Ντίνα Μιχαηλίδου, Νέδη Αντωνιάδη, Αναστασία Παντούση, Daphne Alexander, Κώστα Κορτίδη, Έφη Γούση, Γιάννη Εγγλέζο, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou, τους Γιάννη Βογιατζή, Rupert Graves, Susan Humshire, αλλά και τη Vanessa Redgrave σε ρόλο έκπληξη.

Οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μαρτυρούν μια επιμέλεια στο σκέλος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, τα γυρίσματα θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι, με την ταινία να προγραμματίζει την πρεμιέρα της τα προσεχή Χριστούγεννα, κορωνοϊού επιτρέποντος.

Ο Δεκέμβριος είναι μια περίοδος που ευνοεί εισπρακτικά ανάλογα κινηματογραφικά εγχειρήματα: θυμίζουμε ότι Δεκέμβριο κυκλοφόρησαν στις αίθουσες τόσο η «Ευτυχία», όσο και η παρεμφερούς θεματικής «Ρόζα της Σμύρνης», αμφότερες από τις μεγαλύτερες ελληνόφωνες εισπρακτικές επιτυχίες της δεκαετίας.

 

 

 

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online. Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Survivor: Ξεσπάθωσε ο αδελφός της Καρολίνας για τη γυμνή εμφάνιση

Survivor – spoiler: Πότε θα γίνει ημιτελικός και τελικός!

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σμύρνη μου αγαπημένη: Δείτε πλάνα από την πολυαναμενόμενη ταινία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!