ΚΟΙΝΩΝΙΑ

SMS 13033: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ! Σταματούν τα SMS αυτήν την ημέρα! Αλλάζει και η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Όλο και περισσότερα μέτρα του lockdown αίρονται τις τελευταίες εβδομάδες, πότε θα καταργηθεί το sms μετακίνησης και η απαγόρευση κυκλοφορίας.
SMS 13033: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ! Σταματούν τα SMS αυτήν την ημέρα! Αλλάζει και η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Όλο και περισσότερα μέτρα του lockdown αίρονται τις τελευταίες εβδομάδες, πότε θα καταργηθεί το sms μετακίνησης και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ανακοινώσεις πρόκειται να έχουμε μέσα στην εβδομάδα σχετικά με την πορεία του lockdown στην χώρα μας και όπως όλα δείχνουν, έρχεται το τέλος στο SMS στο 13033 όπως και τέλος για τα click away και click inside.

Όπως δήλωσαν το πρωί της Κυριακής 9 Μαΐου σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, το αμέσως επόμενο διάστημα προς κατάργηση βαίνει το μέτρο των click away και click inside στο λιανεμπόριο.

Παράλληλα αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στο ωράριο κυκλοφορίας, καθώς οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται έως τα μεσάνυχτα.

«Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.

Από πλευράς του στο MEGA, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως «πολλά θα αλλάξουν στις 15 του μήνα. Μπορεί το click inside, η μετακίνηση μεταξύ νομών, η επέκταση του ωραρίου.

Για να μη χτίζουμε προσδοκίες θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι μια ημερομηνία – κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλά πράγματα», είπε αναφερόμενος στην 15η Μαΐου όταν και θα ανοίξει ο τουρισμός.

 

Τέλος και το SMS

Άλλο ένα θέμα που απασχολεί όλο τον πληθυσμό είναι και η υποχρέωση αποστολής SMS στα 13033 και 13032 (για το λιανεμπόριο). Το θέμα έχει απασχολήσει και το προηγούμενο διάστημα τους λοιμωξιολόγους ωστόσο φάνηκαν διστακτικοί ως προς την κατάργηση του μέτρου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αυτό που συζητείται είναι να καταργηθεί πλήρως το SMS στο 13033 και το 13032 στις 15 Μαΐου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως εμφανίστηκε επιφυλακτικός σημειώνοντας πως με την κατάργηση των click away και click inside θα ξεκινήσει η άρση των sms μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο.

Το θέμα θα συζητηθεί και εντός της εβδομάδας και αναμένονται ανακοινώσεις με τις πληροφορίες να θέλουν τους επιστήμονες να παραμένουν επιφυλακτικοί την ώρα που από πλευράς κυβέρνησης έχει εκφραστεί πολλάκις η θέση πως τα SMS πρέπει να καταργηθούν.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «SMS 13033: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ! Σταματούν τα SMS αυτήν την ημέρα! Αλλάζει και η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.