ΚΟΙΝΩΝΙΑ

SMS με κωδικό 4 – Απίστευτο: Καμία διευκρίνηση και έτοιμη για πρόστιμα η ΕΛ.ΑΣ!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μπορεί να έκανε τις εξαγγελίες αλλά το ΦΕΚ, δεν έκανε ξεκάθαρο τι πρέπει να έχει κάποιος μαζί του για την μετακίνηση με κωδικό 4.
SMS με κωδικό 4 – Απίστευτο: Καμία διευκρίνηση και έτοιμη για πρόστιμα η ΕΛ.ΑΣ!

SMS με κωδικό 4 – Απίστευτο: Ο Νίκος Χαρδαλιάς μπορεί να έκανε τις εξαγγελίες αλλά το ΦΕΚ, δεν έκανε ξεκάθαρο τι πρέπει να έχει κάποιος μαζί του για την μετακίνηση με κωδικό 4.

SMS με κωδικό 4 – Απίστευτο: Το Lockdown έγινε πιο αυστηρό, μετά την αύξηση των κρουσμάτων του Κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε εξαγγελίες για τα νέα μέτρα που θα εφαρμόζονται όπως ο κόφτης των δύο χιλιομέτρων ή για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά και για αυτές με κωδικό SMS το 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε άνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Ακόμη τόνισε πως τα ελεγκτικά όργανα θα ζητάνε επιπλέον διευκρινήσεις κατά τον έλεγχο ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS. Κάτι που… πυροδότησε διάφορα σενάρια που έφταναν στο σημείο να μιλούν ακόμα και για το ενδεχόμενο να υπάρχουν ειδικά κλιμάκια που θα συνοδεύουν κάποιους πολίτες στον προορισμό τους, προκειμένου να δουν αν όντως ισχύουν αυτά που λένε.

Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν επιβεβαιώνεται από το ΦΕΚ, το οποίο ουσιαστικά αφήνει στους αστυνομικούς την ευθύνη για την αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης, χωρίς να δίνει την παραμικρή διευκρίνηση.

Ούτε προς τους πολίτες για το τί έγγραφο ή δικαιολογητικό πρέπει να έχουν μαζί τους, ούτε προς τους αστυνομικούς για να ξέρουν τι ζητάνε.

Τι είπε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κάτι που ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο Γεώργιος Γεωργαντάς που είναι Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και αναγνώρισε ότι είναι «δύσκολο να βάλουμε αυστηρούς κανόνες» επικαλούμενος και την ατομική συνείδηση των πολιτών.

Διευκρίνισε πάντως ότι εάν είναι 2 άτομα στο αυτοκίνητο που πρέπει να πάει να συνδράμει κι όχι 1, πρέπει να αιτιολογηθεί αυτό. «Υπάρχουν αξιολόγικα στοιχεία, αλλά σίγουρα δεν γίνεται ανακριτική διαδικασία. Έχουμε βάλει περιορισμούς πλέον στη χρήση των SMS κάτι που δεν υπήρχε πέρυσι το Μάρτιο, νομίζουμε ότι θα περιορίσουν αρκετά την άσκοπη μετακίνηση» τόνισε.

Mega: Έρχεται στις ζωές μας το… Megaflix!

Άγριες Μέλισσες spoiler: Δρόσω-Κωνσταντής εναντίον Ασημίνας-Νικηφόρου – Άγνωστες οι συνέπειες

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «SMS με κωδικό 4 – Απίστευτο: Καμία διευκρίνηση και έτοιμη για πρόστιμα η ΕΛ.ΑΣ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.