ΚΟΙΝΩΝΙΑ

SMS μετακίνηση: Παραμένουν τα μηνύματα στο 13033

Συνεχίζεται η αποστολή των SMS στο 13033 και με το άνοιγμα της εστίασης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
SMS μετακίνηση: Παραμένουν τα μηνύματα στο 13033

Συνεχίζεται η αποστολή των SMS στο 13033 και με το άνοιγμα της εστίασης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παραμένουν τα SMS ως 15 Μαΐου, ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από την Μεγάλη Πέμπτη. Όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον Χαρδαλιά, η κυβέρνηση – έπειτα και από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων – αποφάσισε τελικά να μην καταργηθούν τα SMS στο 13033.

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες από τη Δευτέρα του Πάσχα – που ανοίγει η εστίαση – θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

 

Τα μηνύματα θα συνεχίσουν να τα στέλνουν οι πολίτες μέχρι τις 15 Μαΐου και θα καταργηθούν με το άνοιγμα του τουρισμού και το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού.

Χωρίς μουσική θα λειτουργούν εστιατόρια και καφέ από τη Δευτέρα του Πάσχα. Η εστίαση και τα καφέ θα λειτουργούν μόνο σε υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους.

Εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα καταστήματα αυτά θα κλείνουν στις 22:45, δηλαδή 15 λεπτά πριν την έναρξη του απαγορευτικού στις 23:00.

Τι ισχύει για Πάσχα και για διαδημοτικές μετακινήσεις

Την Κυριακή του Πάσχα η μετακίνηση θα γίνεται με sms και τον κωδικό 6.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως καλό θα είναι οι πολίτες να έχουν υποβληθεί σε self tests.

Ακόμη, επιτρέπονται από τη Μεγάλη Πέμπτη οι διαδημοτικές μετακινήσεις και για τις καθημερινές, πέραν του Σαββατοκύριακου.

Τι θα ισχύει για τις εκκλησίες

Οι εκκλησίες αναμένεται να λειτουργήσουν με την τήρηση μέτρων προστασίας τόσο για πιστούς όσο και για κληρικούς. Την Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς την πομπή των πιστών για να αποφευχθεί συνωστισμός ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού.

Οι ώρες των λειτουργιών
Μεγάλη Πέμπτη: 17:30
Μεγάλη Παρασκευή: 18:00
Μεγάλο Σάββατο: 21:00
Κυριακή του Πάσχα: 18:30

Πώς γίνονται οι μετακινήσεις

Εκτός από λόγους εργασίας (βεβαίωση τύπου Α), για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

1. Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «SMS μετακίνηση: Παραμένουν τα μηνύματα στο 13033», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.