ΚΟΙΝΩΝΙΑ

SMS μετακίνησης: Τέλος τα SMS! Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30

Διαφοροποιούνται τα δεδομένα αναφορικά με τις μετακινήσεις και τις ώρες τους, κατόπιν εισηγήσεων από τους ειδικούς.
SMS μετακίνησης: Τέλος τα SMS! Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30

SMS: Διαφοροποιούνται τα δεδομένα αναφορικά με τις μετακινήσεις και τις ώρες τους, κατόπιν εισηγήσεων από τους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή (14/5) η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 00:30, αντί για τις 23:00 που ισχύει έως τώρα.

Παράλληλα, αναμένεται να καταργηθεί η υποχρέωση αποστολής μηνυμάτων στο 13033 για τις μετακινήσεις και στο 13032 για τα ψώνια στα εμπορικά καταστήματα, καθώς καταργούνται τα ψώνια με click away και click in shop.

Οι ειδικοί εισηγούνται οι μετακινήσεις προς τα νησιά να επιτρέπονται μετά από τον πλήρη εμβολιασμό ή αρνητικό τεστ (μοριακό ή rapid) ή αν υπάρχει ιστορικό νόσησης.

Ισχυρή σύσταση για αρνητικό τεστ (rapid ή μοριακό) θα υπάρχει και για όσους θα ταξιδεύουν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ειδικά για τα γυμναστήρια, οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν να ανοίξουν μετά τις 31 Μαΐου και αφού επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Οι αποφάσεις για τα μέτρα που αίρονται και το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στις 18.00 από τον Βασίλη Κικίλια και τον Άκη Σκέρτσο.

Έως τώρα το χρονογιάγραμμα επανέναρξης των δραστηριοτήτων έχει ως εξής:

-Στις 14 Μαΐου ανοίγουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, ενώ ανοίγουν και τα μουσεία.

-Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα, επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.

-Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους, με πληρότητα 75%.

-Στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άρης: Νέα διαφωνία με Μάντζιο και ουσιαστικά παρελθόν ο Μήτρογλου!

Απίστευτο: Τράβηξαν το καζανάκι live στον αέρα με καλεσμένο τον Άδωνι Γεωργιάδη (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «SMS μετακίνησης: Τέλος τα SMS! Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.