ΚΟΙΝΩΝΙΑ

SMS στο 13033: Tι στέλνω αν θέλω να πάω σε τράπεζα, φαρμακείο σούπερ μάρκετ μαζί

SMS στο 13033: Μία διαδρομή πολλοί κωδικοί, τι στέλνω αν θέλω να πάω σε τράπεζα, φαρμακείο σούπερ μάρκετ μαζί.
SMS στο 13033: Tι στέλνω αν θέλω να πάω σε τράπεζα, φαρμακείο σούπερ μάρκετ μαζί

SMS στο 13033: Σύμφωνα με όσα ισχύουν από την Κυβέρνηση, στην περίπτωση που κάποιος θέλει βγαίνοντας από το σπίτι να πάει με μία έξοδο σούπερ μάρκετ, φαρμακείο και τράπεζα, θα πρέπει να στείλει τρία ξεχωριστά sms στο 13033 κάθε φορά που τελειώνει ο κάθε προορισμό του.

Αυτό προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο των 300 ευρώ. Για παράδειγμα αν πολίτης θέλει να πάει πρώτα στο σούπερ μάρκετ μετά στο περίπτερο θα πρέπει κάθε φορά που ξεκινάει η διαδρομή του από τον έναν προορισμό στον άλλον να στέλνει τον ανάλογο κωδικό στο 13033.

Όπως εξηγεί το dikaiologitika.gr στην παραπάνω περίπτωση δηλαδή αν θέλει να πάει πρώτα στην τράπεζα θα πρέπει να στείλει φεύγοντας από το σπίτι 3 ΚΕΝΌ και ονοματεπώνυμο κενό και διεύθυνση κατοικίας. Αν ο επόμενος προορισμός είναι το σούπερ μάρκετ φεύγοντας από την τράπεζα θα πρέπει να στείλει 2 ΚΕΝΌ και ονοματεπώνυμο κενό και διεύθυνση κατοικίας και θα πρέπει να επαναλάβει ακριβώς την ίδια διαδικασία ότι φεύγει από το σούπερ μάρκετ για να πάει στο περίπτερο. Δεν χρειάζεται να στείλει άλλο sms για να επιστρέψει στην κατοικία του.

Προσοχή, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο πόσο μακριά θα είναι η διαδρομή του, αλλά θα πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια διότι θα είναι στην διακριτική ευχέρεια του αστυνομικού αν δικαιολογείτε η απόσταση.

Η χειρόγραφη βεβαίωση που συνήθως απευθύνεται σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να στέλνουν εύκολα μηνύματα σύμφωνα με το forma.gov.gr πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση Κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να μπούνε στην ιστοσελίδα, forma.gov.gr στην οποία θα βρούνε τα σχετικά έγγραφα για την δήλωση τύπου Α και Β, αλλά και τις σχετικές οδηγίες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «SMS στο 13033: Tι στέλνω αν θέλω να πάω σε τράπεζα, φαρμακείο σούπερ μάρκετ μαζί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.