ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Μπεκατώρου: «Δεν έχει γίνει κάθαρση στον χώρο του αθλητισμού»

Σε νέες δηλώσεις αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του αθλητισμού προχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου.
Σοφία Μπεκατώρου: «Δεν έχει γίνει κάθαρση στον χώρο του αθλητισμού»

Σοκ είχαν προκαλέσει οι καταγγελίες στις οποίες είχε προχωρήσει έναν χρόνο πριν η Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, Σοφία Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που είχε δεχθεί στο παρελθόν και ταρακούνησαν συθέμελα τον ελληνικό αθλητισμό δημιουργώντας μια τεράστια εκστρατεία υπέρ του κινήματος #metoo.

Τίποτα όμως δεν φαίνεται να έχει αλλάξει σύμφωνα με νέες δηλώσεις από την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη στην ΕΡΤ, στις οποίες και αποκάλυψε πως δεν έχει γίνει η απαραίτητη κάθαρση στον χώρο του αθλητισμού.

Όπως τόνισε, δεν είναι δυνατόν να επέλθει κάθαρση στον αθλητισμό μέσα σε μόλις ένα χρόνο και να διορθωθούν όλα αυτά που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια αντιλαμβανόμενη πως πρόκειται για έναν μακρύ αγώνα, που όμως πρέπει να κάνουμε βήματα μόνο μπροστά και ποτέ πίσω.

Για να συμβεί αυτό όπως είπε η Σοφία Μπεκατώρου θα πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη συνεργασία των φορέων όπου ένα θύμα όταν χρειάζεται να καταγγείλει ξέρει τι να κάνει και πώς, για να μην «κακοποιηθεί» δευτερογενώς, γιατί όταν ένα θύμα θέλει να καταγγείλει ξεκινά έναν γολγοθά που δεν ξέρει πότε και πώς θα τελειώσει ενώ και το οικονομικό κομμάτι, αλλά κυρίως το ψυχολογικό είναι τεράστιο.

Με αυτόν τον τρόπο τόνισε την ανάγκη να απλοποιηθεί η διαδικασία ενώ ακόμη σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να αλλάξει το οτιδήποτε ένα ακόμη οι αθλητικοί παράγοντες που έχουν καταγγελθεί βρίσκονται στις θέσεις τους σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

«Πέρα του νομικού μέρους, που μπορεί κάποιες υποθέσεις να έχουν παραγραφεί χρειάζεται και μια δεύτερη αντιμετώπιση γιατί δεν γίνεται να έχεις ανθρώπους που να έχουν υπάρξει καταγγελίες για αυτούς και να βρίσκονται δίπλα σε παιδιά και να συνεχίζουν την δουλειά τους.

Οι δράστες συνήθως επιλέγουν τα πλαίσια για να βρίσκουν τα θύματά τους, άρα πρέπει και τα ίδια τα πλαίσια να έχουν διαδικασίες που να απομακρύνουν ανθρώπους. Αν και υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, ωστόσο να ενημερώνεται ο κόσμος έστω ότι εκκρεμούν ή ότι υπήρξαν καταγγελίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Σοφία Μπεκατώρου διερωτήθηκε αν αυτό βοηθάει τον αθλητισμό και αν κάποιος γονιός επιλέξει να στείλει το παιδί του να γυμναστεί έπειτα από αυτές τις σοβαρές καταγγελίες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοφία Μπεκατώρου: «Δεν έχει γίνει κάθαρση στον χώρο του αθλητισμού»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.