ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Βούλτεψη: Πληθυσμιακή αλλοίωση για φθηνά εργατικά χέρια – Εκτός απ’ το Πακιστάν, έρχονται εισαγωγές μεταναστών από Ινδία και Αίγυπτο!

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» διακηρύσσει η κυβέρνηση προς πάσα κατεύθυνση, στέλνοντας στα σκουπίδια την προεκλογική ατζέντα του μεταναστευτικού
Σοφία Βούλτεψη: Πληθυσμιακή αλλοίωση για φθηνά εργατικά χέρια – Εκτός απ’ το Πακιστάν, έρχονται εισαγωγές μεταναστών από Ινδία και Αίγυπτο!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει απρόσκοπτα την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, εφόσον κέρδισε πρώτα τις εκλογές με το αφήγημα της ενίσχυσης του φράκτη στον Έβρο και μιας δήθεν αυστηρότερης επιτήρησης στο μεταναστευτικό, και τελικά όχι μόνο άφησε ορδές μεταναστών να μπουν παράνομα στη χώρα από την πίσω «πόρτα», αλλά φέρνει και επίσημα εκατοντάδες χιλιάδες από τη… μπροστινή.

Πλέον γίνεται επίσημη πολιτική του Μαξίμου η αντιμετώπιση του δημογραφικού μέσω αντικατάστασης των Ελλήνων με ξένα και φθηνά εργατικά χέρια από κάθε φτωχοποιημένη γωνιά της γης. Το αρχικό αφήγημα για την fast track νομιμοποίηση των 30.000 λαθρομεταναστών ήταν ότι θα μείνουν… αμάζευτες οι ελιές, μέχρι να καταρρεύσει και αυτό το ψέμα, όταν διέρρευσε από την κυβέρνηση του Πακιστάν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ήδη ζητήσει 500.000 εργάτες για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Και το δόγμα του «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» δεν περιορίζεται ούτε εκεί. Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι ετοιμάζονται διακρατικές συμφωνίες με τη Μολδαβία και τη Γεωργία για μετακλήσεις ξένων εργατών. Και οι επαγγελματικοί κλάδοι που θα απασχοληθούν οι νομιμοποιημένοι μετανάστες, ολοένα και αυξάνονται. Πρώτα είπαν για τον αγροτικό, μετά για τον κατασκευαστικό, και πλέον μιλάνε ανοιχτά ότι θα ζητηθούν εργάτες και για τον τουριστικό τομέα, αλλά και για υπηρεσίες βοήθειας στο σπίτι.

Και η ανοιχτή… πρόσκληση της κυβέρνησης για ξένα εργατικά χέρια, δεν περιορίζεται ούτε στα παραπάνω. Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι την Πέμπτη έρχονται οι πρώτες Διακρατικές Συμφωνίες για εργατικά χέρια με την Ινδία και την Αίγυπτο.

«Μια διακρατική συμφωνία για να λειτουργήσει θέλει αρκετό χρόνο. Με την Ινδία είμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο, ενδιαφέρεται πάρα πολύ, όπως και η Ελλάδα ενδιαφέρεται. Με την Αίγυπτο επίσης. Υπάρχουν στην σκέψη μας χώρες όπως οι Φιλιππίνες. Είναι χώρες από τις οποίες κάνουμε μετακλήσεις έτσι κι αλλιώς, απλώς όχι μαζικές. Γίνονται βάσει λίστας του υπουργείου Εργασίας, που επιτρέπει για διάφορα επαγγέλματα συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων να μπουν στην χώρα» ανέφερε η Σοφία Βούλτεψη.

Όπως και ο Άδωνις Γεωργίαδης, έτσι και η κα Βούλτεψη απέφυγε να απαντήσει πόσους εργάτες αφορούν συνολικά οι μαζικές νομιμοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, προφανώς για να μην υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις.

Ασφαλώς όλα αυτά γίνονται χωρίς κανένα σχέδιο για τις εθνικές και κοινωνικές συνέπειες σε μια Ελλάδα που ερημώνει από Έλληνες και αναπληρώνει το εργατικό δυναμικό της από ετερόκλητους λαούς που εν πολλοίς δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή και ελληνική κουλτούρα, τις αξίες και το νομικό πολιτισμό.

Η κυβέρνηση απλά νομιμοποιεί αθρόα μετανάστες εργάτες για να καλύψει την ανάγκη των αφεντικών της και των «εθνικών» εργολάβων, για φθηνά εργατικά χέρια. Μπορεί να είναι όντως γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις εργατών στον πρωτογενή τομέα, τον κατασκευαστικό τομέα και τον τουρισμό, αλλά δεν είναι γιατί «οι Έλληνες δεν πάνε να δουλέψουν» (όπως ισχυρίζεται ο Άδωνις), αλλά διότι οι μισθοί είναι μικροί, τα εργασιακά δικαιώματα πετσοκόβονται και οι συνθήκες εργασίας είναι συχνά άθλιες.

Με το φθηνό εργατικό δυναμικό που αναμένεται να εισαχθεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες στη χώρα, ουσιαστικά δημιουργείται ένας πανίσχυρος «μοχλός» πίεσης στην αγορά εργασίας που θα ευνοήσει το «βάλτωμα» των μισθών και την περεταίρω ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Για να μην μιλήσουμε βέβαια για την εισαγόμενη εγκληματικότητα και την πληθυσμιακή αλλοίωση άνευ προηγουμένου, που θα έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοφία Βούλτεψη: Πληθυσμιακή αλλοίωση για φθηνά εργατικά χέρια – Εκτός απ’ το Πακιστάν, έρχονται εισαγωγές μεταναστών από Ινδία και Αίγυπτο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.