ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ από Κομισιόν που προβλέπει ακρίβεια για ακόμα 2-3 χρόνια – Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως θα τελείωνε «τα Χριστούγεννα»!

Ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωνε σε κάθε τόνο πως η ακρίβεια θα είναι παροδική και θα κρατήσει... μέχρι τα Χριστούγεννα, η Κομισιόν μιλά για ενεργειακή κρίση για τα επόμενα 2 - 3 χρόνια!
Σοκ από Κομισιόν που προβλέπει ακρίβεια για ακόμα 2-3 χρόνια – Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως θα τελείωνε «τα Χριστούγεννα»!

Ακρίβεια: Ενώ το κύμα της ενεργειακής ακρίβειας συνεχίζει να θερίζει τα νοικοκυριά, μια έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει το μέγεθος της κοροϊδίας της κυβέρνησης προς τον Ελληνικό λαό. Άλλα και τις αερολογίες που επιστρατεύουν κυβερνητικά στελέχη, για να υποβαθμίσουν το τσουνάμι ακρίβειας και να μην κάνουν τίποτα ουσιαστικό για να το αντιμετωπίσουν.

Ενεργειακή ακρίβεια για χρόνια προβλέπει η Κομισιόν

Σύμφωνα λοιπόν με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύτηκαν σε άρθρο της «Καθημερινής», προβλέπεται πως οι τιμές στην ενέργεια θα παραμείνουν σε δυσθεώρητα επίπεδα, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια! Η Κομισιόν όχι μόνο δεν βλέπει μείωση, άλλα με βάση τα προθεσμιακά συμβόλαια προβλέπονται περεταίρω αυξήσεις στις τιμές φυσικού αερίου, οι οποίες θα συμπαρασύρουν και τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ποιος έχει ξεχάσει τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη που διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους πως οι αυξήσεις τιμών θα κρατήσουν «μέχρι τα Χριστούγεννα το αργότερο»; Όταν δήλωνε πως το φαινόμενο είναι «εξωγενές και θα είναι παροδικό»; Ή μπορεί να ξεχάσει κανείς πως έλεγε ότι δεν υπάρχει ακρίβεια, επειδή στο σούπερ μάρκετ του ζητούσαν πολλές… σέλφι;

Πέρασαν τα Χριστούγεννα, κοντεύει να τελειώσει και ο Ιανουάριος και η ακρίβεια εξακολουθεί να σαρώνει επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Και όχι μόνο δεν περιορίστηκε, άλλα η Κομισιόν εκτιμά πως θα μας συντροφεύει για δύο με τρία χρόνια ακόμα. Και ενώ ακόμα και ένας απλός πολίτης έβλεπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν επρόκειτο να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης έτσι εύκολα, ο Άδωνις Γεωργιάδης προτιμούσε να εμπαίζει τον λαό περιγράφοντας ένα ψευδές τοπίο μιας… περαστικής κρίσης.

Στον πραγματικό κόσμο (και όχι σε αυτόν που περιγράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης), η έκθεση της Κομισιόν αποτελεί ένα ηχηρό «χαστούκι» για τις αερολογίες που λέγονται από κυβερνητικά στελέχη, άλλα και για τον τρόπο που χειρίζονται τα θέματα της ενέργειας. Η έκθεση επισημαίνει τις τρανταχτές αδυναμίες του ελληνικού δικτύου ηλεκτρισμού, όπου η επάρκεια ενέργειας είναι οριακή και μείγμα καυσίμου ακριβό.

Οι εντατικές προσπάθειες της κυβέρνησης για απολιγνιτοποίηση της χώρας (την ίδια στιγμή που άλλες χώρες στρέφονται στον άνθρακα και τον λιγνίτη για να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση) για να εξυπηρετηθούν τα μεγαλοσυμφέροντα των χρυσοφόρων πακέτων των ΑΠΕ, αφήνουν την Ελλάδα «γυμνή» μπροστά στον ενεργειακό κυκλώνα που θα σαρώσει τα πάντα στα επόμενα χρόνια. Και άμεσα εξαρτημένη από τους κερδοσκόπους της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας.

Είναι θλιβερό το ότι η κυβέρνηση όταν ασχολείται με την ακρίβεια μοιάζει να περιγράφει έναν άλλο κόσμο. Κάνουν προβλέψεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, επιμένουν να λειτουργούν προστατευτικά για τους ημέτερους, να μην θεσπίζουν ουσιαστικές ελαφρύνσεις και να αφήνουν τους πολίτες αντιμέτωπους με τον τρόμο κάθε φορά που ανοίγουν έναν λογαριασμό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοκ από Κομισιόν που προβλέπει ακρίβεια για ακόμα 2-3 χρόνια – Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως θα τελείωνε «τα Χριστούγεννα»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.