ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ με αποκαλύψεις που έκανε ο Μ. Γιαννάκος: To 80% εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν – Επιλογές ασθενών ακόμα και για οξυγόνο!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας για τεράστια θνητότητα όσων διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, και επιλογές ασθενών ακόμα και για χορήγηση οξυγόνου!
Σοκ με αποκαλύψεις που έκανε ο Μ. Γιαννάκος: To 80% εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν – Επιλογές ασθενών ακόμα και για οξυγόνο!

Απίστευτες αποκαλύψεις που δείχνουν το μέγεθος της κατάρρευσης του ΕΣΥ, έκανε στη τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Καθώς οι ΜΕΘ δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί το τέταρτο πανδημικό κύμα, ο κ. Γιαννάκος αποκάλυψε πως σε αρκετά νοσοκομεία της Ελλάδας οι ασθενείς αναγκαστικά μένουν εκτός εντατικής φροντίδας, διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ και πεθαίνουν κατά ποσοστό 80%!

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει θέσει εκτός υπηρεσίας 7.000 υγειονομικούς και άλλοι 2.000 έχουν συνταξιοδοτηθεί (και δεν έχουν αντικατασταθεί), ο κ. Γιαννάκος έκανε λόγο για αναγκαστική επιλογή ασθενών (καθώς δεν υπάρχουν ΜΕΘ Covid) και πολίτες που «περιμένουν τον θάνατο γιατί δεν έχουν ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση»!

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις συνεχίστηκαν. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ φανέρωσε πως στη κεντρική Μακεδονία ηλικιωμένοι ασθενείς «δεν διασωληνώνονται καν» λόγω έλλειψης θέσεων σε ΜΕΘ. Ενώ – όπως ισχυρίστηκε – υπάρχουν νοσοκομεία που κάνουν επιλογή ασθενών ακόμα και για την απλή χορήγηση οξυγόνου εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν φτάνουν οι συσκευές!

Σκηνικό θανάτου, ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει άλλη εικόνα

Την ώρα που ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος θεωρεί το ενισχυμένο ΕΣΥ ως… «πολυτέλεια», αφού είχε πει πως δεν υπάρχει λόγος να «δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας», ο κ. Γιαννάκος που έχει ξεκάθαρη εικόνα των ελληνικών νοσοκομείων, περιγράφει ένα εφιαλτικό σκηνικό θανάτου που βρίσκεται σε άμεση αντιστοιχία με το υπό κατάρρευση δημόσιο σύστημα υγείας.

Ενώ η κατάσταση φαίνεται πως είναι ακόμα χειρότερη απ’ ότι τον περασμένο χειμώνα, λόγω των τεράστιων ελλείψεων στις νοσηλευτικές δομές, μόλις σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε για… υπερδιπλασιασμό κλινών ΜΕΘ Covid.

Αυτές οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση που συνεχίζει να παρουσιάζει ένα ωραιοποιημένο προφίλ για τη δημόσια υγεία, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πολίτες που νοσούν, φτάνουν στο σημείο να μην ξέρουν αν θα βρουν έστω λίγο οξυγόνο σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, ενώ το να βρουν κλίνη ΜΕΘ, έχει καταντήσει μακρινό όνειρο μόνο για πολύ τυχερούς…

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοκ με αποκαλύψεις που έκανε ο Μ. Γιαννάκος: To 80% εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν – Επιλογές ασθενών ακόμα και για οξυγόνο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.