ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΟΚ με την εγκατάλειψη των παιδιών από το κράτος: 3.000 παιδιά σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο «Παίδων Αγία Σοφία»!

Καταγγελίες σοκ από την παιδοχειρουργό Δρ. Αγγελική Κρικρή - Έκθετος ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις λίστες ντροπής
ΣΟΚ με την εγκατάλειψη των παιδιών από το κράτος: 3.000 παιδιά σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο «Παίδων Αγία Σοφία»!

Ξεκινάμε αυτή την εξοργιστική είδηση με μια ερώτηση:

Πόσα παιδιά βρίσκονταν σε λίστες ντροπής για να χειρουργηθούν στο «Παίδων Αγία Σοφία» το 2022;

Απάντηση: 3.000 παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με τις τότε αναφορές του ιατρικού προσωπικού.

Δεύτερη ερώτηση:

Πόσα παιδιά βρίσκονται σήμερα – μετά από 2 χρόνια – σε αναμονή για να χειρουργηθούν στο «Παίδων Αγία Σοφία»;

Απάντηση: 3.000 παιδιά και έφηβοι εξακολουθούν να βρίσκονται στις λίστες ντροπής ενός διαλυμένου συστήματος υγείας! Την ίδια στιγμή ο ανεκδιήγητος Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι το «Αγία Σοφία» παρουσιάζει «εξαιρετικά καλύτερη η εικόνα από τον μέσο όρο στην Ελλάδα»!

Απολύτως τίποτε δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά μόνο προς το χειρότερο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να κρατά το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο σε συνθήκες διάλυσης και χιλιάδες παιδιά βλέπουν την πρόνοια του κράτους να τους κλείνει κατάμουτρα την «πόρτα» της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Για τις λίστες ντροπής, το 2022 οι κυβερνητικοί επικαλούνταν ως δικαιολογία την πίεση που δεχόταν το ΕΣΥ λόγω της πανδημίας. Σήμερα που δεν υπάρχει καμία πανδημία τι έχουν να πουν; Οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει προ πολλού και το έγκλημα δεν κρύβεται άλλο.

Μιλώντας στο Kontra η παιδοχειρουργός Δρ. Αγγελική Κρικρή, περιέγραψε την αθλιότητα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη φροντίδα των παιδιών και κατήγγειλε ότι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία», βρίσκονται 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν!

Επιπλέον η κ. Κρικρή επεσήμανε ότι το υπουργείο Υγείας προσπαθεί με τεχνητό τρόπο να μειώσει τη λίστα αναμονής για χειρουργείο, προωθώντας παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν προς το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» και το Παίδων Πεντέλης.

Και ενώ 3.000 παιδιά βρίσκονται για μήνες (ή και χρόνια) στο «περίμενε» για να αποκαταστήσουν την υγεία τους, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα το αναγκαστικό λουκέτο στα τακτικά χειρουργεία του «Αγία Σοφία», που αναμένεται να μπει από 31 Μαΐου λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το ίδιο ισχύει και για το άλλο παιδιατρικό νοσοκομείο, «Αγλαΐα Κυριακού», που αναμένεται να «παγώσει» τα χειρουργεία επίσης.

Ενώ κυριαρχεί αυτό το τριτοκοσμικό χάλι που σε μια φυσιολογική χώρα θα επέφερε την άμεση παραίτηση του υπουργού Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει το θράσος να λέει «αριστερούς συνδικαλιστές» όσους καταγγέλλουν αυτό το μείζον ιατρικό και κοινωνικό ζήτημα.

Στις 17 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων που αντιστοιχούν στο «Αγία Σοφία», υπηρετούν μόνο 12. Την ίδια στιγμή υπάρχουν 9 ανεπτυγμένες χειρουργικές αίθουσες και λειτουργούν μόνο οι τρεις. Την ίδια στιγμή ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που απορρέει από τις ελλείψεις προσωπικού είναι η εργασιακή εξάντληση των γιατρών.  Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, γονείς βλέπουν τους γιατρούς εξαντλημένους στις εφημερίες και τους παρακαλάνε να μην χειρουργήσουν τα παιδιά τους, ανησυχώντας μην κάνουν κανένα λάθος λόγω κούρασης!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΟΚ με την εγκατάλειψη των παιδιών από το κράτος: 3.000 παιδιά σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο «Παίδων Αγία Σοφία»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.