ΚΟΙΝΩΝΙΑ

LIVE – Εθνική τραγωδία με 76 νεκρούς, φόβοι για πολλούς περισσότερους (upd)

Τους 156 φτάνουν οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωλημένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
LIVE – Εθνική τραγωδία με 76 νεκρούς, φόβοι για πολλούς περισσότερους (upd)

00.29  Σε αυτή τη βάση όποιος αναζητά δικό του άνθρωπο μπορεί να αναρτήσει φωτογραφία του. Ακριβής αριθμός των αγνοουμένων δεν υπάρχει.

00.28 «Παρακολουθούμε κλονισμένοι και με προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα», υπογραμμίζει σε επίσημη δήλωσή του ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι.

22:29 To #PrayforGreece είναι εδώ και ώρες παγκόσμιο hashtag και όλος ο πλανήτης στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας για τις φονικές πυρκαγιές

21:33 Ανδρες της ΕΜΑΚ ανακάλυψαν σε σπίτι στην οδό Νικηταρά, δύο ακόμη σορούς ηλικιωμένου ζεύγους. Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φοβούνται τριψήφιο αριθμό θυμάτων.

21:24 

https://www.facebook.com/sosvillagesgr/posts/2007717025929334

 

21:05 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι

– Εγκρίθηκε η πίστωση ύψους 20.000.000 ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών σε ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των δήμων που έχουν πληγεί, αλλά και των πολιτών τους

– Αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικού λογαριασμού από το υπουργείο Οικονομικών, στον οποίο θα συμμετέχει το Δημόσιο αλλά και ιδιώτες, καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον έμπρακτης αλληλεγγύης, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Από τον λογαριασμό αυτόν θα χρηματοδοτηθούν τα έργα επισκευής και αποκατάστασης των υλικών ζημιών. Η ακριβής συμμετοχή του Δημοσίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες μετά τη συνολική αξιολόγηση της κατάστασης.

– Επίσης, αποφασίστηκε η ενίσχυση των 19 μικτών περιπολιών αστυνομίας, πυροσβεστικής και στρατού για την αποτελεσματική αστυνόμευση των πληγεισών περιοχών.

20:15 Περίπου 100 είναι οι αγνοούμενοι στο Μάτι

19:37 Ένα εκατομμύριο ευρώ προσφέρει ο Ολυμπιακός για την ανακούφιση των πληγέντων

19:37 Μέτρα της κυβέρνησης για τους πληγέντες
-παράταση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων έως τις 28/9
-παράταση της προθεσμίας καταβολής βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών και αναστολή καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών για 6 μήνες
-η ίδια παράταση ισχύει για τις οφειλές που έχουν προκύψει από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος
-απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 για τα ακίνητα των περιοχών που επλήγησαν
αν παραστεί ανάγκη, θα δοθούν νέες παρατάσεις

19:21 Εντολή για προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών στους Αγίους Θεοδώρους!

18:51 Ο Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε ότι η πΓΔΜ προσφέρει το ποσό των 97.000 ευρώ για την ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές…

18:49 Με δημόσια δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων των πυρκαγιών. Μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια από την 24η Ιουλίου έως και την 26η Ιουλίου 2018. Αναστολή όλων των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων.

18:15 Δώδεκα παιδιά πήραν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παίδων.

17:23 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος. Κλειστή παραμένει η οδός Ποσειδώνος στο Μάτι, από το Κόκκινο Λιμανάκι μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αγίου Ανδρέα και η οδός Κυανής Ακτής στο Μάτι, από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι την Ποσειδώνος.

17:03 Συνολικά 42 σοροί στο Νεκροταφείο Σχιστού. Οι ιατροδικαστές Αθήνας, Πειραιά και Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ετοιμοπόλεμοι.

16:52  Δωρεάν θα μπορούν όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να αποστέλλουν τη βοήθειά τους στους κατοίκους της Αττικής που δοκιμάζονται με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

14:56 Στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα, συμπάσχει και ο καλλιτεχνικός κόσμος αφού πολλοί καλλιτέχνες, όπως οι Αιμίλιος Χειλάκης, Σωκράτης Μάλαμας και Γιάννης Χαρούλης ακύρωσαν τις προγραμματισμένες παραστάσεις και συναυλίες αυτών των ημερών!

14:53 Γίνονται συνεχώς αναφορές για νεκρούς που βρίσκονται σε δρόμους και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή στο Μάτι, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη καταμέτρηση από τις Αρχές. Πάντως οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι έχουν ξεπεράσει τους 60, αλλά δεν υπάρχει επιβεβαίωση…

14:20 Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η πυρκαγιά στην Αττική είναι από πιο φονικές του 21ου αιώνα, μαζί με τις περσινές στην Πορτογαλία με σχεδόν 60 νεκρούς και του 2007 και πάλι στην Ελλάδα, στην Ηλεία.

14:03 Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος!

14:02 Το Λιμενικό ενημέρωσε ότι βρέθηκε ακόμη μία σορός άνδρας στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας και μεταφέρεται στο λιμάνι τη Ραφήνας.

13:50 Σύμφωνα με τον Νίκο Παπαευσταθίου, διοικητή του ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), μειώθηκε ο αριθμός των τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής. Συγκεκριμένα υπάρχουν 71 ενήλικες, εκ των οποίων οι 10 είναι διασωληνομένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ τα 23 έφτασαν τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων. Οι ενήλικες είναι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Θριάσιο, ΚΑΤ, Αττικό και Σισμανόγλειο.

13:23 Έπειτα από απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η σημαία κυματίζει μεσίστια στη μνήμη των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές.

13:17 Έκκληση για αιμοδοσία από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας…

13:10 Όσο περνούν οι ώρες ανασύρονται κι άλλοι νεκροί από το Μάτι. Τελευταία βρέθηκε μία γυναίκα στο αυτοκίνητό της, με τις πληροφορίες πλέον να κάνουν λόγο για περισσότερα από 60 θύματα. Περιμένουμε τις Αρχές για την επίσημη ενημέρωση…

13:00 Νέες εικόνες φανερώνουν το μέγεθος της καταστροφής στο Μάτι…

12:56 Νέες πληροφορίες από το Μάτι αναφέρουν ότι βρέθηκαν ακόμη δέκα νεκροί, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Δημάρχου, Βαγγέλη Μπουρνούς. Συγκεκριμένα, σε ένα καμένο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ αριστερά από αυτό, μέσα σε σπίτι, άλλοι τέσσερις και κάτω στην πλαγιά του λόφου άλλοι δύο νεκροί!

12:52 Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγη αναχώρησε από την περιοχή της Ανατολικής Αττικής στο Μάτι, το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού Ικαρία, που βρισκόταν εκεί από χθες το βράδυ για να παράσχει βοήθεια.

12:46 Αναζωπύρωση υπάρχει στο μέτωπο της Κινέτας, πάνω από τον οικισμό Γαλήνη. Αυτή την στιγμή επιχειρούν δύο Canadair, αλλά όπως αναφέρεται, ευτυχώς οι άνεμοι είναι πολύ μικρότερης έντασης σε σχέση με χθες.

12:42 Αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, αναφέρει ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 60, αλλά περιμένουμε και την επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές.

12:30 Εκκλήσεις για αίμα γίνονται από το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου χρειάζονται επειγόντως αίμα, λόγω πολυτραυματιών με εγκαύματα. Για σήμερα (24/7) και αύριο (25/7) η Αιμοδοσία του Θριασίου θα παραμείνει ανοικτή από τις 09.00 μέχρι τις 20.00.

12:15 Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των αρμοδίων που κάνουν λόγο για περισσότερα από 1.200 σπίτια που έχουν καταστραφεί μέσα σε λίγες ώρες!

12:10 Ακόμη μία γυναίκα που αγνοείται από τις πυρκαγιές…

12:02 Το μέγεθος της καταστροφής στο Μάτι αποκάλυψαν τα πλάνα από το drone που σηκώθηκε στην περιοχή, όπως μετάδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ

https://youtu.be/YrMYvyt3sl0

11:54 Και οι εκκλήσεις για τους αγνοούμενους συνεχίζονται…

https://www.facebook.com/antoniskk/posts/10217064382190084

11:52 Εκτός από την Κύπρο και η Ισπανία κινητοποιήθηκε άμεσα και απέστειλε ομάδες πυροσβεστών και διασωστών, πυροσβεστικά οχήματα και αεροπλάνα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική, όπως ανέφερε o Kύπριος επίτροπος, Χρήστος Στυλιανίδης. Επιπλέον ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικοινώνησε με τον Νίκο Κοτζιά, ενημερώνοντας την πρόθεση της Τουρκίας να βοηθήσει έμπρακτα την Ελλάδα.

11:45 Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ έγραψε στο twitter ότι έρχεται βοήθεια από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

11:41 Έκκληση βοήθειας για πατέρα και τον γιο του…

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2172189446338421&id=100006421597781

11:35 O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Τατζάνι, ενημέρωσε για την αποστολή αεροσκαφών Canadair και πυροσβεστών, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, «σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

11:10 Χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνο για τις πληγείσες περιοχές.

Για δήλωση αγνοουμένων από τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές μπορείτε να καλέσετε στο 199, ενώ άνοιξε γραμμή βοήθειας στο 108. Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες να μεταβεί στο Σισμανόγλειο. Η διέλευση από τα διόδια είναι δωρεάν.

Λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104).

Ανοιχτό είναι το Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης με κυλικείο και σταθμό πρώτων βοηθειών.

Το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα παρέχει νερό και φαγώσιμα, ενώ στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό

Για όσους βρίσκονται Κινέτα υπάρχει ανοιχτή αυλή στους Αγίους Θεόδωρους για τα αδέσποτα ζώα που κινδυνεύουν. Αν δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλέστε στο 6975664142. Για περίθαλψη ζώων μπορείτε να καλέσετε και στο 2108013302.

Στέγη και περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη, ΚΑΠΗ Κινέτας και Μεγάρων, αλλά και στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο Ραφήνας.

Στέγη στο Marathon Beach hotel Λεωφ Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας Νέα Μάκρη 2294 095022

Δημοτικό κτήριο Νέας Μάκρης 22943-20582

Δωρεάν στέγη και φαγητό από το La Playa Marathon

Δωρεάν στέγη στο ξενοδοχείο Νηρέα-Νέα Μάκρη 2294091214

Το 1ο και 2ο δημοτικό Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη μέχρι νεωτέρας

11:05 Τα εκπαιδευτήρια Κώστας Γείτονας παρέχουν βοήθεια στους πληγέντες

10:14 Είναι συγκλονιστικό ότι οι όσοι πηγαίνουν από το πρωί στην Κινέτα, στο Νέο Βουτζά, και Μάτι, μιλούν για οικισμούς και περιοχές που έχουν σβηστεί από το χάρτη!

10:12 Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Μουράτ Σαρίτσα, πετούσε τα ξημερώματα πάνω από την Αθήνα κι ανέβασε ένα συγκλονιστικό βίντεο με τη φωτιά στην Ανατολική Αττική

10:07 Η τραγωδία στην Ραφήνα είναι τόσο μεγάλη και πολλοί συνάνθρωποί μας έτρεξαν προς τη θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες. Για το λόγο από το πρωί έχουν φτάσει στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας δέκα φουσκωτά με άνδρες των ΟΥΚ, οι οποίοι περιπολούν την περιοχή και αναζητούν αγνοούμενους, αφού υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, για ανθρώπους που έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν.

09:58 Η εικόνα με τους απεγνωσμένους πυροσβέστες στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι όταν εντόπισαν τους 26 νεκρούς αγκαλιασμένους, είναι αφοπλιστική και μιλάει από μόνο της

09:30 Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας, για την τραγωδία στο Μάτι: «Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες».

09:25 Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωστών του Ερυθρού Σταυρού που βρέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Μάτι, αναφέροντας ότι τα θύματα στην περιοχή Αργυρή Ακτή βρέθηκαν αγκαλιασμένα, το ένα πάνω στο άλλο!

08:46 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη τέσσερις νεκροί στην περιοχή της Αργυρής Ακτής, σε χωράφια δίπλα από την ταβέρνα, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των θυμάτων στην περιοχή ανεβαίνει στους 30!

08:25 Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας, Γιώργος Κοκκόλης, ανέφερε ότι είχε κλήση από τον Ερυθρό Σταυρό, ότι βρέθηκαν ακόμη 26 νεκροί, στην περιοχή Αργυρά Ακτή στο Μάτι, μεταξύ μίας ταβέρνας και της θάλασσας. Μάλιστα είπε ότι συνομίλησε με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, ο οποίος του επιβεβαίωσε την είδηση. Επίσης την επιβεβαίωσε και ο Βασίλης Ανδριόπουλος, διασώστης του Ερυθρού Σταυρού.

07:56 Ο αντιδήμαρχος Ραφήνας, Γιώργος Κοκκόλης εκτιμά ότι οι νεκροί μπορεί ακόμη και να διπλασιαστούν, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Γιάννης Σταμούλης, είπε χαρακτηριστικά: «Είχαμε πόλεμο χθες στην Αττική!».

07:50 Οι τραυματίες έχουν φτάσει πλέον τους 156, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατική Θεραπείας.

04:23 Στους 24 οι νεκροί έως αυτή την ώρα από την πύρινη λαίλαπα.

04:15 Στους 120 οι τραυματίες και οι εγκαυματίες στην Ανατολική Αττική σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας.

04:13 Έξι σωροί εντοπίστηκαν στο Νέο Βουτζά, δύο παιδιών, δύο γυναικών και δύο ανδρών.

04:08 Τρεις γυναίκες και ένα παιδί ανέσυρε νεκρούς η φρεγάτα Έλλη από την Αρτέμιδα.

03:25 Δημοσιογραφικές πληροφορίες από το ρεπορτάζ που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανατολική Αττική κάνουν λόγο για βιβλικές σκηνές καταστροφής με πολύ σκληρές εικόνες.

Αυτοκίνητα έλιωσαν από την φωτιά.

03:12 Πάνω από 20 είναι οι νεκροί ενώ σε περισσότερους από 100 ανέρχονται οι τραυματίες, με τους 11 να είναι αρκετά σοβαρά. Φόβοι για δραστική άνοδο των θυμάτων.

02:42 Δήλωση Τζανακόπουλου για 20 επιβεβαιωμένους νεκρούς.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξέσπασαν ταυτόχρονα «τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς»

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι βρέθηκε και ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε για τις πυρκαγιές στο ΥΕΘΑ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Έθνικής Άμυνας πάνω από 70 άνθρωποι διασώθηκαν μέσα από τον νερό, έως και 4 μίλια μακριά από τις ακτές.

01:56  Ένα βρέφος 6 μηνών που δεν άντεξε τις αναθυμιάσεις, ένα παιδί 6 ετών και μία 14χρονη είναι τα τελευταία θύματα στην χωρίς προηγούμενο τραγωδία στην Ανατολική Αττική, την ώρα που έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος άλλων πέντε ανθρώπων. Συνολικά εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει πάνω από τους 20.

Το άτυχο βρέφος είχε μεταφερθεί στην θάλασσα από τους γονείς του, όταν έπιασε φωτιά το σπίτι τους, όμως δεν άντεξε τις αναθυμιάσεις και κατέληξε.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, μιλώντας τις πρώτες πρωινές ώρες στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί το Συσμανόγλειο, ο Ευαγγελισμός και το ΚΑΤ με τα ασθενοφόρα σε αυτά να φτάνουν το ένα μετά το άλλο.

Σε κατάσταση ετοιμότητας και όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής για την περίθαλψη τραυματιών.

Πηγές του ΕΚΑΒ κάνουν λόγω για αρκετά περισσότερους νεκρούς, αφού δεν έχει γίνει ακόμα επίσημος απολογισμός.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου βρέθηκε καθώς επέστρεψε εσπευσμένα από το ταξίδι του στην Βοσνία, αφού συσκέφθηκε με τις αρμόδιες αρχές, στη συνέχεια έκανε λόγο για εικόνα ασύμμετρου φαινομένου, χαρακτηρίζοντας δύσκολη τη στιγμή για την Αττική και μια δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωσή του Πρωθυπουργού:

Επέστρεψα εσπευσμένα, διέκοψα το ταξίδι μου μόλις πληροφορήθηκα ότι η κατάσταση στην Αττική ήταν εκτός ελέγχου. Και πράγματι, η εικόνα που αποκόμισα τόσο από τον αέρα όσο και από τις πληροφορίες που μου έδωσαν εδώ στο Συντονιστικό Κέντρο, είναι μια εικόνα ενός ασύμμετρου φαινομένου.

Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική, είναι μια δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή πάνω από 600 άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής και πάνω από 300 οχήματα επιχειρούν σε τρία μεγάλα μέτωπα, το ένα στον Κάλαμο είναι υπό μερικό έλεγχο. Τα άλλα δυο, δυστυχώς, δεν είναι υπό έλεγχο, ευτυχώς όμως, έχουν κοπάσει προς ώρας οι ισχυροί άνεμοι.

Το ένα είναι στην περιοχή της Κινέτας των Μεγάρων και το άλλο στην περιοχή του Βουτζά, όπου δίνουμε αυτή τη στιγμή και την μεγαλύτερη έμφαση, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, να απεγκλωβίσουμε ανθρώπους, συνανθρώπους ,συμπολίτες μας, που βρίσκονται, καθώς ο αέρας, ο άνεμος και η πυρκαγιά είχε κατεύθυνση δυτική ,βορειοδυτική, και έφερνε την φωτιά προς τη θάλασσα, κάποιοι από αυτούς, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις παραλίες της περιοχής.

Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ μεγάλη επιχείρηση με σχεδόν όλα τα Σώματα σε συντονισμό. Η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Λιμενικό, ο Στρατός, που σε λίγο θα συνδράμει και αυτός, προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τούτη την ώρα, εγώ θέλω να απευθύνω μια έκκληση προς όλους και όλες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται.

Βρίσκονται συμπολίτες μας σε κίνδυνο. Έκκληση όμως, και προς τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να βρίσκονται σε κίνδυνο. Αυτό που προέχει δεν είναι τούτη την ώρα, όσο και αν για τον καθένα μας είναι ανεκτίμητο, η περιουσία ,το σπίτι, το αυτοκίνητο. Αυτό που τούτη την ώρα έχει αξία μεγαλύτερη από κάθε άλλο και κάθε τι, είναι η ανθρώπινη ζωή.

Συνεπώς, όλοι θα πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να φροντίσουμε να προστατεύσουμε το πιο πολύτιμο αγαθό που είναι οι ανθρώπινες ζωές. Οι περιουσίες, όλα όσα έχουν μια υλική αξία, ξαναγίνονται. Οι ανθρώπινες ζωές είναι αυτές που δεν μπορούν να ξαναγυρίσουνε.

Πρέπει λοιπόν να είμαστε αυτή τη στιγμή όλοι σε μια διαρκή εγρήγορση, ενότητα, προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την Αττική και για τη χώρα.

Θα ήθελα, να απευθύνω όμως, και ένα βαθύ ευχαριστώ, ειλικρινές ευχαριστώ, σε όλους τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες που με αυτοθυσία από το πρωί βρίσκονται στις επάλξεις. Τους εθελοντές, κυρίως όμως τους Πυροσβέστες, άνδρες και γυναίκες που με αυτοθυσία έχουν καταφέρει να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές. Είμαστε δίπλα τους, όλος ο κρατικός μηχανισμός τούτη την ώρα βρίσκεται επί ποδός και στόχος όλων μας είναι να περιορίσουμε την καταστροφική συνέπεια ενός ασύμμετρου, επαναλαμβάνω, φαινομένου. Προς ώρας δεν έχω να κάνω καμία παραπάνω δήλωση.

Λασκαράτος: Κύριε Πρόεδρε εκφράσατε τον προβληματισμό σας για τις πολλές εστίες, βλέπετε προσπάθεια αποσταθεροποίησης;

Δεν είναι τώρα αυτή η ώρα για να κάνουμε τέτοιου είδους αποτιμήσεις. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Τώρα δίνουμε όλοι τη μάχη με τις φλόγες και νομίζω, όταν θα έρθει η στιγμή, θα κάνουμε τις αποτιμήσεις που πρέπει.

Τούτη την ώρα όμως, αυτό που προέχει είναι να έχουμε τον καλύτερο δυνατό επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη μέγιστη αποτελεσματικότητα γιατί επαναλαμβάνω, είναι μια δύσκολη νύχτα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «LIVE – Εθνική τραγωδία με 76 νεκρούς, φόβοι για πολλούς περισσότερους (upd)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.