ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΟΚ: Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού έδωσε την εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη; – Η Μ. Καρυστιανού «έδειξε» τον Χρήστο Τριαντόπουλο!

Η Μαρία Καρυστιανού αποκάλυψε ότι έχει γραπτή απάντηση του Κ. Αγοραστού που δείχνει τον Τριαντόπουλο ως εντολέα για το μπάζωμα!
ΣΟΚ: Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού έδωσε την εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη; – Η Μ. Καρυστιανού «έδειξε» τον Χρήστο Τριαντόπουλο!

Όλο και πιο ψηλά στην εξουσία φτάνει το κουβάρι των αποκαλύψεων, για την αδιανόητη επιχείρηση συγκάλυψης που μπήκε σε εφαρμογή από την επόμενη μέρα του εγκλήματος στα Τέμπη.

Τα όσα αποκάλυψε η Μαρία Καρυστιανού μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alert, προκαλούν σοκ. Και δημιουργούν σοβαρότατα ερωτηματικά για το κατά πόσον το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας, είναι προϊόν εντολής που ήρθε από το ίδιο το περιβάλλον του πρωθυπουργού!

Σύμφωνα λοιπόν, με τα όσα κατήγγειλε η πρόεδρος του Συλλόγου των θυμάτων, Μαρία Καρυστιανού, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, «έδειξε» ως υπεύθυνο για την καταστροφή του τόπου του εγκλήματος, τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και σημερινό υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας, τον Χρήστο Τριαντόπουλο!

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2023 διετέλεσε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, και ήταν αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η κα Καρυστιανού μεταξύ άλλων, είπε συγκεκριμένα: «Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι ’εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή’’».

«Δηλαδή αυτό το έγγραφο υπάρχει στην δικαιοσύνη και δεν έχει γίνει τίποτα;» ρώτησε έκπληκτος ο  δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης με την κα Καρυστιανού να απαντάει: «τίποτα!».

Υπόνοιες για ευθύνες του Χρήστου Τριαντόπουλου μάλιστα, είχε αφήσει ακόμα και ο Θάνος Πλεύρης. Ο Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι η περιφέρεια είχε «υποστηρικτικό ρόλο» στην επιχείρηση του μπαζώματος και «ενήργησε ως όφειλε να πράξει χωρίς πρωτοβουλία ενεργειών». Ο Θάνος Πλεύρης ωστόσο στην κατάθεσή του ξεκαθάρισε ότι ο Χρήστος Τριαντόπουλος ήταν επικεφαλής του κλιµακίου που αποφάσισε για τις παρεμβάσεις στον τόπο της τραγωδίας.

Θολώνει τα νερά ο Κώστας Αγοραστός

Ουσιαστικά η κατάθεση του Θάνου Πλεύρη εναρμονίζεται απόλυτα με τα όσα κατήγγειλε η Μαρία Καρυστιανού, ωστόσο ο ίδιος ο Κώστας Αγοραστός έσπευσε να διαψεύσει την μητέρα και τον ίδιο τον εαυτό του! Αρνείται ότι υπάρχει γραπτή απάντησή του προς την κα Καρυστιανού που να αναφέρει ότι «δείχνει» τον Τριαντόπουλο ως υπεύθυνο.

Σε δηλώσεις του στο  aftodioikisi.gr, ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρει ότι:

«Όχι δεν είναι έτσι όπως τα λέει η κα Καρυστιανού. Σέβομαι τον πόνο των οικογενειών και τόσο καιρό δεν ήθελα να κάνω δημόσιες τοποθετήσεις. Εγώ όσα έχω να πω, τα έχω πει εκεί που πρέπει. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Εγώ γραπτή δήλωση στην κα Καρυστιανού, ούτε έδωσα, ούτε αναφέρω το όνομα που η ίδια λέει».

Φυσικά η κα Καρυστιανού δεν θα είχε κανένα λόγο να λέει ψέματα για το γραπτό που έχει στα χέρια της, αφού κάτι τέτοιο θα την έφερνε αντιμέτωπη με τις συνέπειες του νόμου. Η κοινή λογική λέει ότι μόνο αν έχεις ατράνταχτα στοιχεία στην κατοχή σου, μπορείς να προχωράς σε τόσο σοβαρές καταγγελίες, που αφορούν το «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Για το ζήτημα του μπαζώματος στο σημείο σύγκρουσης, ο Κώστας Αγοραστός προσπάθησε να δώσει μια εικόνα διάχυσης ευθυνών, αναφέροντας ότι:

«Η περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο, με μηχανήματα και τα συνεργεία. Ενεργήσαμε βάση του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική. Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), στο οποίο οφείλαμε να συμβάλλουμε και τεθήκαμε σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως έγινε και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δομές (νοσοκομεία κτλ). Κληθήκαμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια-υποστηρικτικά, και το κάναμε, δίνοντας μηχανήματα, προσωπικό, σκαπτικά μέσα κ.α. Οπότε, δεν υπήρξε καμία μεμονομένη πρωτοβουλία, ούτε προσωποποιείται η “εντολή”. Στο Σ.Ο.Π.Π συμμετέχουν πολλοί… και οι όποιες ενέργειες αποφασίζονται συντονισμένα».

Βέβαια απ’ τη στιγμή που ο Κώστας Αγοραστός γνώριζε καλά ότι εκτελούσε μια παράνομη εντολή για αλλοίωση χώρου δυστυχήματος, δεν έχει καμιά δικαιολογία, ούτε απαλάσσεται των ευθυνών του με το αφήγημα του «απλά εκτελούσα εντολές».

Όσο για τον κ. Τριαντόπουλο, οφείλει να απαντήσει άμεσα για το αν αληθεύουν τα όσα κατήγγειλε η κα Καρυστιανού. Κάθε ώρα και κάθε μέρα που σιωπά, η θέση του επιβαρύνεται και οι (ήδη έντονες) υποψίες του κόσμου γίνονται εντονότερες. Η υπόθεση παίρνει πολύ σοβαρή τροπή προς τα «πάνω», αφού είναι η πρώτη φορά που χτυπά «καμπανάκι» για το έγκλημα, στην ίδια την «αυλή» του πρωθυπουργού. Έως τώρα τα πυρά εκτοξεύονταν κυρίως στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή. Πλέον και ο Χρήστος Τριαντόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΟΚ: Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού έδωσε την εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη; – Η Μ. Καρυστιανού «έδειξε» τον Χρήστο Τριαντόπουλο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.