ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκαριστική ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας προς Παιδιάτρους: «Μην τονίζετε τις παρενέργειες των εμβολίων»!

Αδιανόητη ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας που καλεί τους Παιδιάτρους να υποβιβάσουν σκόπιμα τις παρενέργειες των εμβολίων και να υπερτονιστούν μόνο οι θάνατοι από Covid!
Σοκαριστική ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας προς Παιδιάτρους: «Μην τονίζετε τις παρενέργειες των εμβολίων»!

Μόνο σοκ και τεράστιο αίσθημα ανασφάλειας για το που οδεύει αυτή η χώρα προκαλεί η ανεκδιήγητη ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας για τον εμβολιασμό των παιδιών, καθώς με σαφή τρόπο παροτρύνει τους παιδιάτρους όλης της χώρας να… υποβιβάζουν σκόπιμα (!) τις παρενέργειες των mRNA εμβολίων, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα εμβολιασμού στις ηλικίες 12 έως 17 ετών!

Ενώ προμηνύει πως το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στις ηλικίες 5 έως 12 ετών!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ρητά πως «δεν πρέπει να υπάρξει διστακτικότητα από κανένα παιδίατρο» και δίνεται ξεκάθαρη ιατρική… ντιρεκτίβα πως «θα πρέπει να τονίζουμε τις δυσάρεστες συνέπειες της νόσου και όχι τις σπανιότατες παρενέργειες των εμβολίων, που ήδη οδήγησαν στην αχρήστευση ενός εμβολίου, πολύ αποτελεσματικού»!

Μιλάμε για ανακοίνωση που στέλνει κάθε έννοια φαρμακοεπαγρύπνησης στην Ελλάδα, κατευθείαν στα σκουπίδια. Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία ισοπεδώνει κάθε έννοια ατομικής επιστημονικής σκέψης και κρίσης από τους Έλληνες Παιδιάτρους, αφού ορίζει το τι θα πρέπει να τονιστεί και τι θα πρέπει να υποβιβαστεί!

Το… «πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο που αχρηστεύτηκε» προφανώς είναι το AstraZeneca, το οποίο συνδέθηκε με πάρα πολλά περιστατικά θρομβώσεων και θανάτων και τέθηκε πρώτα υπό ηλικιακούς περιορισμούς και ύστερα σε απαγορεύσεις, σε όλη την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, ο ΕΟΦ σφύριζε αδιάφορα για τα όσα συνέβαιναν στην Ευρώπη, οι εμβολιασμοί προχωρούσαν κανονικά, 470.000 πολίτες εμβολιάστηκαν με αυτό – πριν επιτέλους καταργηθεί, και προηγήθηκε η παραίτηση του Παναγιώτη Βλαχογιαννόπουλου από την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης, με την επιστολή παραίτησης  του, να αναφέρεται σε προσπάθειες ηθελημένης υποβάθμισης (!) διαφόρων επιπλοκών του εμβολίου της AstraZeneca.

Έλληνες πολίτες έχασαν τη ζωή τους, ακρωτηριάστηκαν ή έπεσαν σε κόμμα από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Και τώρα η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία… οδύρεται που αχρηστεύτηκε ένα τέτοιο «αποτελεσματικό» εμβόλιο, επειδή τονίστηκαν οι παρενέργειες! Μήπως θα έπρεπε να σταματήσουν και εντελώς οι έρευνες για παρενέργειες των εμβολίων, για να μη ταλαιπωρούμαστε;

Αλλού αναφέρει αυτή η απίστευτη ανακοίνωση πως: «Θα έπρεπε να μην υπερτονίζονται οι περικαρδίτιδες ως παρενέργειες των mRNA εμβολίων, αλλά οι θάνατοι και οι περικαρδίτιδες από COVID-19».

Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με μια εισήγηση που μιλά για περικαρδίτιδες που… αξίζει να αναφέρονται και περικαρδίτιδες που είναι προτιμότερο να τις φάει… το μαύρο σκοτάδι της αφάνειας. Και όλο αυτό λέγεται «φαρμακοεπαγρύπνηση»! Μάλιστα.

Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση αναφέρεται στο περιβόητο τείχος ανοσίας που «δεν επετεύχθη λόγω άρνησης των ηλικιωμένων να εμβολιασθούν». Ένα τείχος που επαναλαμβάνεται εμμονικά σαν αέναος στόχος, ενώ πάρα πολλοί επιστήμονες έχουν επισημάνει πως είναι αδύνατο να κτιστεί με τα υπάρχοντα εμβόλια. Και από τη στιγμή που το CDC ανακοίνωσε πως και οι εμβολιασμένοι μεταφέρουν παρόμοιο ιικό φορτίο με τους ανεμβολίαστους, άρα και μεταδίδουν κανονικότατα, τότε η συζήτηση περί τείχους ανοσίας ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας:

«Είναι γνωστόν ότι όλοι οι παιδίατροι γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλη ειδικότητα την προσφορά των εμβολίων στη προφύλαξη λοιμωδών και άλλων νοσημάτων και δεν πρέπει να υπάρξει διστακτικότητα από κανένα παιδίατρο για τους εμβολιασμούς. Αναφορικά με τον COVID-19, θα πρέπει να τονίζουμε τις δυσάρεστες συνέπειες της νόσου και όχι τις σπανιότατες παρενέργειες των εμβολίων, που ήδη οδήγησαν στην αχρήστευση ενός εμβολίου, πολύ αποτελεσματικού.

Το τείχος προστασίας δυστυχώς δεν επετεύχθη λόγω άρνησης των ηλικιωμένων να εμβολιασθούν. Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα που είναι πολύ πιο μεταδοτική, κυρίως στις νεαρές ηλικίες που έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα, αλλά και η μειωμένη συμμόρφωσή τους στα μέτρα προφύλαξης έχουν σαν αποτέλεσμα την αυξημένη εισαγωγή στα νοσοκομεία νέων ατόμων. Έτσι η ανοσία τείχους πλέον είναι μάλλον αδύνατη, διότι θα πρέπει να έχουμε εμβολιαστική κάλυψη άνω του 90%.

Ένας αριθμός παιδιών και εφήβων, που στις ΗΠΑ υπολογίζεται σε ποσοστό 15%, στη δε Ευρώπη πιθανόν ανέρχεται σε μικρότερο ποσοστό, εμφανίζουν το μετά COVID-19 πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο με θνησιμότητα 1,7%.

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία από την αρχή κυκλοφορίας του εμβολίου της Pfizer (τώρα κυκλοφόρησε και η Moderna) για παιδιά 12-17 ετών, ήταν θετική να ξεκινήσει ο εμβολιασμός από τις 3 Μαΐου, όταν ξεκίνησε και στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ισραήλ. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στη διοργάνωση διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης (webinar), με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, με σκοπό την ενημέρωση για τον εμβολιασμό των παιδιών. Δυστυχώς το διάστημα αυτό υπερτονίζονταν οι τυχόν παρενέργειες (περικαρδίτιδα-μυοκαρδίτιδα 12 περιπτώσεις στο 1.000.000, που αυτοιώνται σε 5-6 ημέρες). Φυσικά και οι 3 προαναφερθείσες χώρες συνέχιζαν και συνεχίζουν τον εμβολιασμό.

Στις 15 Μαΐου είχαν πραγματοποιηθεί 3.000.000 δόσεις εμβολίων σε παιδιά 12-17 ετών στις ΗΠΑ και τότε έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει και εμείς για να αξιοποιήσουμε τους μήνες Μάιο και Ιούνιο (πριν τις διακοπές), γιατί όπως είναι γνωστό, στην πλειονότητά τους οι γονείς δεν κάνουν τους μήνες αυτούς ούτε τα εμβόλια ρουτίνας.

Θα έπρεπε να μην υπερτονίζονται οι περικαρδίτιδες ως παρενέργειες των mRNA εμβολίων, αλλά οι θάνατοι και οι περικαρδίτιδες από COVID-19.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός όλων των παιδιών 12-17 ετών και σε λίγους μήνες να επεκταθεί και στα παιδιά 5-12 ετών, αν θέλουμε τα παιδιά μας να βρεθούν στο φυσιολογικό τους περιβάλλον που είναι το σχολείο, διαφορετικά θα αρχίσουμε να συζητάμε για κλείσιμο ή μη των σχολείων.

Συμπερασματικά, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών, αν θέλουμε τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο τους».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοκαριστική ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας προς Παιδιάτρους: «Μην τονίζετε τις παρενέργειες των εμβολίων»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.