ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ογκολόγο «μαϊμού» που σκόρπισε τον θάνατο (vid)

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον 47χρόνο που παρίστανε τον ογκολόγο και προκάλεσε το θάνατο δύο ανήλικων και ενός 76χρονου.
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ογκολόγο «μαϊμού» που σκόρπισε τον θάνατο (vid)

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον 47χρόνο… μαϊμού γιατρό που παρίστανε τον ογκολόγο και ο οποίος οδήγησε στον θάνατο δύο ανήλικα παιδιά, καθώς επίσης και έναν 76χρονο.

Στον γιατρό «μαϊμού» ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, Σύμφωνα με τις αρχές, εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις εξαπάτησης ενώ σε τρεις, επήλθε ο θάνατος των ασθενών.Ο υποτιθέμενος γιατρός αποσπούσε χιλιάδες ευρώ από τα θύματά του. Από τους συγγενείς των τριών ασθενών που τελικά απεβίωσαν είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση ο φερόμενος ως δράστης χορηγούσε ως εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, σκευάσματα αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης. Υπόσχονταν πλήρη ίαση και έπειθε ασθενείς με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας να διακόψουν τη θεραπεία τους.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών μπήκε πριν από λίγους μήνες. Έγινε αντιληπτός από ένα γιατρό από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο. Τον πρόδωσε το γεγονός ότι δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν από το χειρουργείο. Είχαν προηγηθεί και μηνύσεις των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους. Ηλικίας 14 και 16 ετών. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες είχε πελατεία πάνω από 50 άτομα. Μάλιστα επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι του έδωσε σε ένα διάστημα μερικών ετών 55 εκατομμύρια ευρώ.

Για να στοιχειοθετηθούν πλήρως οι κατηγορίες σε βάρος του χρειάστηκε να περάσουν 13 μήνες καθώς οι αρχές δεν γνώριζαν το πραγματικό του όνομα, ενώ άλλαζε συνεχώς και διευθύνσεις κατοικίας.

Τελικά χθες βράδυ τον συνέλαβαν στο σπίτι του στο Σούνιο. Συστήνονταν ως πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό – επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο.

Προσέγγιζε απελπισμένους ανθρώπους με ανίατες ασθένειες.και έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο πείθοντάς τους να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να πάρουν τα «μαντζούνια» του με αποστάγματα κάνναβης και με άγνωστες χημικές ουσίες. Και κοστολογούσε την ζωή τους μερικές χιλιάδες ευρώ.

Εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και επισκεπτόταν συχνά το Άγιο Όρος και μοναστήρια σε Βόλο και Αττική. Πελάτης από το θρησκευτικό περιβάλλον ήταν και ο 76χρονος που, σύμφωνα με τη δικογραφία, οδήγησε τελικά στον θάνατο. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, εμφανιζόταν και σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατα συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ογκολόγο «μαϊμού» που σκόρπισε τον θάνατο (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.