ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωτήρης Τσιόδρας: Γιατί εξαφανίστηκε ο καθηγητής

Ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Σταύρος Παπαντωνίου, στη στήλη που διατηρεί στην εφημερίδα, δίνει τη (δική του) απάντηση
Σωτήρης Τσιόδρας: Γιατί εξαφανίστηκε ο καθηγητής

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από το προσκήνιο, ειδικά όταν τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση στα κρούσματα από τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα μάλιστα που καθηγητές – όχι ο Σωτήρης Τσιόδρας – εμφανίζονται δημόσια σημαίνοντας συναγερμό για την αύξηση των κρουσμάτων και φτάνουν μέχρι το σημείο να δηλώνουν ότι είμαστε λίγο πριν από το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Σταύρος Παπαντωνίου, στη στήλη που διατηρεί στην εφημερίδα, δίνει τη (δική του) απάντηση για τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Όποιος παρακολουθεί σταθερά τη στήλη θα θυμάται πως εντός της εβδομάδας ασκήσαμε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση την επιτυχία που είχε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με αποτέλεσμα σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά να είμαστε μπροστά σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και επαναφορά μέτρων που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.

Η κριτική δεν άρεσε καθώς χαρακτηρίστηκε σκληρή έως άδικη. Την ίδια άποψη, ωστόσο, περί λάθος χειρισμών της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown έχει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος όπως έχετε αντιληφθεί, έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Ο λόγος είναι ακριβώς αυτός: οι αρκετές διαφωνίες με τη διαχείριση της κατάστασης».

Τι είχε δηλώσει ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στις 26/5 δόθηκε η τελευταία συνέντευξη – ενημέρωση στους δημοσιογράφους από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τότε ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε δηλώσει:

«Πλέον θα έχουμε καθημερινή γραπτή αναφορά έως τις 31 Μαΐου και εάν όλα συνεχίσουν καλά, τον Ιούνιο μια φορά την εβδομάδα θα ενημερώνεστε από το Υπουργείο Υγείας με μια γραπτή ανακοίνωση για την εξέλιξη της νόσου, όπως ακριβώς γίνεται κάθε χρόνο με τη γρίπη.

Φυσικά για το νέο ιό θα συνεχίσουμε τη συνεχή μας επιδημιολογική επαγρύπνηση και επιτήρηση όλο το καλοκαίρι.

Ας ελπίσουμε ότι η συμπεριφορά μας θα παραμείνει καλή με προσήλωση στους κανόνες υγιεινής, με τα μέτρα που λέμε τόσο καιρό και ας ευχηθούμε, τηρώντας αυτά τα μέτρα, να μη χρειαστεί να επανέλθουμε σε έκτακτες ή τακτικές τηλεοπτικές ενημερώσεις.

Ελπίζω όλοι μαζί να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά, να συνεχίσουμε να τα καταφέρνουμε. Φτάσαμε με πολύ κόπο, πολύ μακριά, για να επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα».

«Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινά ενημέρωση με τον κύριο Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά», είχε δηλώσει τότε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 75 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – Δυο νέοι θάνατοι

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σωτήρης Τσιόδρας: Γιατί εξαφανίστηκε ο καθηγητής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.