ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σουχαρίτ Μπαγκντί: Ο κορυφαίος ιολόγος έρχεται στην Ελλάδα – Απαντά σε όλες τις δύσκολες ερωτήσεις για τα εμβόλια και τον κορονοϊό

Ό, τι πρέπει να γνωρίζει κανείς είτε είναι υπέρ ή κατά των εμβολίων.
Σουχαρίτ Μπαγκντί: Ο κορυφαίος ιολόγος έρχεται στην Ελλάδα – Απαντά σε όλες τις δύσκολες ερωτήσεις για τα εμβόλια και τον κορονοϊό

Σουχαριτ Μπαγκντί: Ο κορυφαίος μικροβιολόγος θα βρίσκεται στην Ελλάδα, προσκεκλημένος από τους υγειονομικούς κατά της υποχρεωτικότητας, όπου θα απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με τα εμβόλια και τον κορονοϊό.

Σε μία προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στο φλέγον θέμα των εμβολίων και του κορονοϊού, ο κορυφαίος μικροβιολόγος, Σουχαριτ Μπαγκντί, θα βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου και θα απαντήσει σε ερωτήσεις για τον κορονοϊό και τα εμβόλια κατά αυτού.

Ό, τι πρέπει να γνωρίζει κανείς είτε είναι υπέρ ή κατά των εμβολίων.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και όσοι είναι αντίθετοι σε όσα κατά καιρούς έχει εκθέσει ο Σουχαριτ Μπαγκντί, θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις από τον κ. καθηγητή.

Ο Σουχαριτ Μπαγκντί είναι γιος Ταϊλανδών διπλωματών, με σπουδές (σ.σ. η μητέρα του) στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης.

Πρόκειται για ομότιμο καθηγητή (Head of the Department) μικροβιολογίας και υγιεινής στο πανεπιστήμιο Μάιντζ της Γερμανίας από το 1991 έως το 2012.

Aπό το 1982 έως το 1990 ήταν καθηγητής στο πανεπιστήμιο Γκίσεν της Γερμανίας και το 1983 υπήρξε επίσης καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης (Δανία).

Από το 2016 έως σήμερα είναι επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κιέλου (Γερμανία) όπου και εκεί διαμένει (σ.σ. κοντά στο Αμβρούργο).

Ασχολήθηκε ειδικώς με την ανοσιολογία του ανοσοποιητικού συστήματος δηλαδή στο πώς συμπεριφέρεται το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου σε διάφορα παθογόνα μικρόβια, την βακτηριολογία και την αρτιοριοσκλήρυνση.

Έχει κάνει το 1978 μελέτη, όπου ανακάλυψε μία ειδική πρωτεΐνη, η οποία επιτίθεται και εισέρχεται εντός της κυτταρικής μεμβράνης των κυττάρων και δημιουργεί οπές – τρύπες στην κυτταρική μεμβράνη (η οποία διαχωρίζει και προστατεύει το κύτταρο από το περιβάλλον).

Το 1998 μία πρωτότυπη θεωρία του (Υπόθεση Μάιντζ) αφορά την αθηροσκλήρωση. Επειδή δεν απομακρύνεται η κακή χολιστερόλη από τα αγγεία, δημιουργείται φλεγμονή και αθηροσκλήρυσνη (σ.σ. δεν είναι η επικρατούσα θεωρία σήμερα η οποία όμως βοήθησε να φτάσουμε στην επικρατούσα θεωρία).

Από το 1990 έως το 2012 ο Σουχαριτ Μπαγκντί ήταν ο εκδότης του επιστημονικού περιοδικού Medical microbiology And Immunology.

Έχει έντεκα επιστημονικά βραβεία για την επιστημονική του δράση.

Ο Σουχαριτ Μπαγκντί έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό για τις θέσεις του για την διαχείριση της επιδημίας κορονοϊού.

Είναι συνιδρυτής και μέλος του συμβουλίου της διεθνούς ένωσης ιατρών και επιστημόνων για την υγεία, ελευθερία και δημοκρατία, Association of Physician and Scientist of Health Freedom and Democracy (Μάιο 2020).

Οι ομιλιες του στο Youtube έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Είχε υποστηρίξει ότι οι θάνατοι από τον Covid είναι υπερεκτιμημένοι (0,00003 θάνατοι στους 100). Τονίζοντας ότι οι επιπλέον θάνατοι δεν οφείλονται στον Covid αλλά σε άλλα αίτια, μεταξύ των οποίων και η περιβαλλοντική ρύπανση. Το συγκεκριμένο βίντεο συγκέντρωσε 300.000 views μέσα σε πέντε μέρες.

O Σουχαριτ Μπαγκντί υπογράμμισε ότι μάσκες και καραντίνα δεν βοηθούν με ουσιαστικό τρόπο στην αντιμετώπιση της επιδημίας και ότι τα εμβόλια ενάντια στον Covid 19 είναι επικίνδυνα και θα οδηγήσουν σε μείωση του πληθυσμού παγκοσμίως.

Τον Μάρτιο του 2020 ο καθηγητής έστειλε γράμμα στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, σχετικά με τις κοινονικο-οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων κατά του Covid, με πολλούς από τους φόβους του να επιβεβαιώνονται.

Εξέδωσε βιβλία για την πανδημία (Corona False Alarm, Corona Unmasked κ.α.), σε συνεργασία με την γυναίκα του, η οποία είναι βιολόγος και βιοχημικός σε κέντρο έρευνας στο Κίελο.

Mε βιβλίο του το 2016 είχε μιλήσει για τις πιθανές θανατηφόρες λοιμώξεις και αν από αυτές κινδυνεύει η ανθρωπότητα.

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Σουχαριτ Μπαγκντί περιέγραψε την Γερμανία ως ένα καθεστώς «υγειονομικής δικτατορίας» και γι αυτό τον λόγο είχε πει τότε πως σκεφτόταν να μεταναστεύσει στην πατρίδα του Ταϊλάνδη.

Είναι ο ιδρυτής του γερμανικού πολιτικού κόμματος Die Basis που αριθμεί σε 34.011 μέλη (Ιανουάριος του 2022) και είναι όγδοο στην σχετική λίστα των πολιτικών κομμάτων στην Γερμανία (σ.σ. σε επίπεδο αντιπροσώπων). Το κόμμα αυτό προέρχεται από μία πλατφόρμα – πολιτική κίνηση η οποία λέγεται Querdenken (εναλλακτικός τρόπος σκέψης στα ελληνικά).

Το Querdenken ξεκίνησε στην Στουτγκάρδη, όπου άρχισαν να διοργανώνονται σε όλη την Γερμανία πορείες και διαδηλώσεις κατά του ιού.

Από το 2021 το Die Basis συμμετέχει στις τοπικές εκλογές στη Γερμανία.

Ο διακεκριμένος καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας Σουχαρίτ Μπαγκντί, μαζί με τον γνωστό δικηγόρο Reiner Fuellmich θα παρευρεθούν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα «Γεώργιος Καραντζάς» στον 1ο όροφο του Μεγάρου της ΕΣΗΕΑ, για να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

Μαζί τους, στο πάνελ των ομιλητών, θα συμμετέχουν οι
Κωνσταντίνος Πουλάς – Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας, του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών,
Δημήτρης Κούβελας, Τ. Καθηγητής Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σουχαρίτ Μπαγκντί: Ο κορυφαίος ιολόγος έρχεται στην Ελλάδα – Απαντά σε όλες τις δύσκολες ερωτήσεις για τα εμβόλια και τον κορονοϊό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.