ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σουηδία: Η 9χρονη Luna που έμεινε παράλυτη από ένα «κτήνος» που δεν αφομοιώθηκε – Όπως η δική μας Μυρτώ

Ένας 15χρονος Αιθίοπας τη βίασε και κατέστρεψε για πάντα τη ζωή της - Κι όμως δεν απελάθηκε ούτε μπήκε στη φυλακή!
Σουηδία: Η 9χρονη Luna που έμεινε παράλυτη από ένα «κτήνος» που δεν αφομοιώθηκε – Όπως η δική μας Μυρτώ

Όταν τα σύνορα της Ευρώπης γίνονται διάτρητα για τον σκοπό της «αφομοίωσης», τότε και η βαρβαρότητα παύει να έχει σύνορα. Στον βωμό της πολυπολιτισμικότητας, η Ευρώπη εντάσσει λαούς από χώρες που η αξία της ζωής είναι μηδαμινή. Το ίδιο ανύπαρκτος είναι και ο σεβασμός στη γυναίκα.

Η δική μας Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, έζησε τον εφιάλτη από ένα κτήνος που μπήκε παράνομα στη χώρα μας και έφερε μαζί την κτηνώδη κουλτούρα του. Αλλά δεν είναι η μόνη που ήρθε αντιμέτωπη με αυτό το μαρτύριο. Πλήθος τα περιστατικά των σεξουαλικών επιθέσεων, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην «ανεκτική» Ευρώπη που επιμένει να πυροβολεί τα πόδια της με πολιτικές ανοικτών συνόρων.

Μια ευρωπαϊκή χώρα που «διαπρέπει» στην ένταξη αφροασιατικών πληθυσμών, είναι η Σουηδία όπου περίπου το 27.5% του πληθυσμού είναι είτε μετανάστες – είτε παιδιά μεταναστών. Εκεί, στις 7 Ιουλίου του 2022 η – μόλις 9 ετών –  Luna, έμελλε να περάσει ένα ανείπωτο μαρτύριο, πολύ παρόμοιο με εκείνο που υπέστη η Μυρτώ.

Φεύγοντας από το σχολείο της, η Luna πήρε το ποδήλατο της για να επιστρέψει σπίτι. Από την επόμενη μέρα θα ξεκινούσαν οι καλοκαιρινές της διακοπές. Ο Abushi Kamal, ένας 15χρονος μετανάστης από την Αιθιοπία, παραμόνευσε το κορίτσι, την άρπαξε και την πήγε σε μια δασώδη περιοχή. Εκεί την ξυλοκόπησε, την έγδυσε, τη βίασε και στο τέλος επιχείρησε να την στραγγαλίσει με τα κορδόνια των παπουτσιών της.

Όταν η αστυνομία βρήκε τη Luna, ίσα που ανέπνεε. Η εγκεφαλική βλάβη που υπέστη, την άφησε τετραπληγική και ανίκανη να μιλήσει πια. Καθηλώθηκε σε ένα αναπηρικό καροτσάκι και δεν θα μπορέσει ποτέ να έχει φυσιολογική ζωή.

Ο δράστης δεν πλήρωσε ποτέ το έγκλημα του

Το τέρας που κατέστρεψε τη ζωή της Luna, δεν πλήρωσε ποτέ πραγματικά για το έγκλημά του. Το ανεκτικό – έως συνένοχο – κράτος της Σουηδίας, μπορούσε πολύ εύκολα να προλάβει το κακό χρόνια πριν, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Ο Abushi Kamal, από τα 12 του είχε εμπλακεί σε σεξουαλικές επιθέσεις και στο σχολείο είχε βρεθεί να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να αναζητά βίαιο πορνογραφικό υλικό με θέμα τον στραγγαλισμό. Ούτε οι αρχές, ούτε το σχολείο έλαβαν ποτέ μέτρα εναντίον του.

Και η δικαιοσύνη από την πλευρά της κατέστρεψε για δεύτερη φορά τη ζωή της αθώας Luna. O Kamal δεν καταδικάστηκε σε φυλάκιση λόγω ηλικίας, αλλά και ψυχιατρικής γνωμάτευσης που τον έκρινε ως πάσχοντα από ψυχική διαταραχή. Επίσης, λίγες μέρες πριν το έγκλημα, του είχε χορηγηθεί σουηδική υπηκοότητα.

Αντί να «σαπίσει» στη φυλακή, ο Kamal τοποθετήθηκε σε κλειστή ψυχιατρική μονάδα προκειμένου να… θεραπευτεί. Οποτεδήποτε και αν οι αρμόδιοι γιατροί κρίνουν ότι ολοκληρώθηκε η «θεραπεία» του, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος. Έως τότε, το σουηδικό κράτος θα ξοδεύει χιλιάδες ευρώ μηνιαίως για να τον φροντίζει και να τον «αναμορφώνει». Και η οικογένειά του δεν απελάθηκε, αλλά μετακινήθηκε σε άλλη περιοχή «για λόγους ασφαλείας».

Ένα φρικιαστικό έγκλημα που θα μπορούσε να αποτραπεί, τελικά ούτε απετράπη – ούτε τιμωρήθηκε. Αυτές είναι οι συνέπειες ενός παρανοϊκού κράτους που κλείνει τα μάτια

μπροστά σε όλα τα σήματα κινδύνου και φτάνει να δίνει βορά στην κτηνωδία, τους ίδιους του τους πολίτες. Εκείνους που υποτίθεται ότι πρέπει να προστατέψει. Όπως η Μυρτώ, έτσι και η Luna στερήθηκαν το δικαίωμα σε μια όμορφη ζωή, γιατί η στυγνή ευρωπαϊκή πολιτική τις αντιμετωπίζει ως παράπλευρες απώλειες μιας ατζέντας…

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Κερδίζει χρόνο η κυβέρνηση - Σε επίπεδο δηλώσεων επιλέγουν την μετριοπάθεια, αλλά στο πεδίο επιβάλλεται άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ

Κοινωνία
Κοινωνία: Προκλητικός Χρυσοχοΐδης μετά το ξύλο στους αγρότες: «Η αστυνομία δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης και βίας»

Προκλητικός Χρυσοχοΐδης μετά το ξύλο στους αγρότες: «Η αστυνομία δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης και βίας»

«Κανείς δεν μπορεί να καταλαμβάνει τελωνεία και λιμάνια» είπε ο υπουργός για τους αγρότες, ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά

Κοινωνία
Οικονομία: Επίδομα ανεργίας 2026: Τα αυξημένα χρήματα, τα κριτήρια και όσα θα αλλάξουν για 12.000 δικαιούχους

Επίδομα ανεργίας 2026: Τα αυξημένα χρήματα, τα κριτήρια και όσα θα αλλάξουν για 12.000 δικαιούχους

Από τις αρχές του 2026 ενεργοποιείται ένα νέο, ενισχυμένο σύστημα επιδόματος ανεργίας που συνδέει το ποσό της ενίσχυσης με το εργασιακό ιστορικό του ασφαλισμένου

Οικονομία
Media: Γιάννης Κότσιρας : «Δεν έχουμε χούντα, έχουμε μια άρρωστη δημοκρατία στη χώρα που την γέννησε»

Γιάννης Κότσιρας : «Δεν έχουμε χούντα, έχουμε μια άρρωστη δημοκρατία στη χώρα που την γέννησε»

Ο Γιάννης Κότσιρας μιλάει στην Ειρήνη Ζαβιτσάνου σε μια εκ βαθέων συνέντευξη.

Media