ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ώρα κλείνουν σήμερα (24/12) τα καταστήματα

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ για την παραμονή των Χριστουγέννων είναι 08:00 π.μ. - 21:00 μ.μ., οπότε οι καταναλωτές μπορούν και την τελευταία στιγμή -μία ώρα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, να κάνουν τις αγορές τους.
Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ώρα κλείνουν σήμερα (24/12) τα καταστήματα

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ για την παραμονή των Χριστουγέννων είναι 08:00 π.μ. – 21:00 μ.μ., οπότε οι καταναλωτές μπορούν και την τελευταία στιγμή -μία ώρα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, να κάνουν τις αγορές τους.

Όσο για τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά και λειτουργούν με τη μέθοδο του click away, το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας είναι 07:00 π.μ. – 21:00 μ.μ..

Μάλιστα, αυτή την Κυριακή (27/12), που είναι η τελευταία του έτους τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά 11:00-20:00.

Την ίδια ημέρα, κατά τις ίδιες ώρες, θα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά και τα καταστήματα λιανικής σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση την ΠΕ Κοζάνης και τους δήμους της Δυτικής Αττικής στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown.

Τα SMS και όλοι οι κωδικοί για το μήνυμα στο 13033

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Συγκεκριμένα ο πολίτης πρέπει να δηλώνει:

το ονοματεπώνυμο του,

τη Διεύθυνση κατοικίας του

και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Σούπερ μάρκετ ωράριο – Η μορφή του SMS

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Η νέα εποχή Κονέ-Χιμένεθ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ώρα κλείνουν σήμερα (24/12) τα καταστήματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.