ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Το ποσοστό κρουσμάτων που είχε πάει σούπερ μάρκετ – Ποιος χώρος έρχεται δεύτερος

Σούπερ μάρκετ και κορονοϊός: Οι Γκίκας Μαγιορκίνης και Νίκος Χαδαλιάς έδωσαν διευκρινίσεις αναφορικά με τη διασπορά και την υπερμετάδοση της νόσου στις υπεραγορές και τα σχολεία.
Κορονοϊός: Το ποσοστό κρουσμάτων που είχε πάει σούπερ μάρκετ – Ποιος χώρος έρχεται δεύτερος

Οι Γκίκας Μαγιορκίνης και Νίκος Χαδαλιάς έδωσαν διευκρινίσεις αναφορικά με τη διασπορά και την υπερμετάδοση του κορονοϊού στα σούπερ μάρκετ και τα σχολεία, έπειτα από μία βρετανική έρευνα.

Ο λοιμωξιολόγος είπε: «Aναλύοντας δεδομένα σε εφαρμογή track and trace στα κινητά βρήκαν ότι το 20% φυσικά είχε πάει σούπερ μάρκετ το άλλο 15% είχε πάει σε δημοτικό σχολείο. Και εμένα εάν με ρωτήσεις οι πιο κοινοί χώροι που πηγαίνω είναι το πανεπιστήμιο, το σούπερ μάρκετ. Ο Public Health England είπε ότι δεν σημαίνει ότι κόλλησε εκεί ο κόσμος, αλλά είναι εκεί που πηγαίνει φυσιολογικά.

Σε μία δεύτερη ανάλυση που έκαναν έδειξαν ότι ενώ πήγαιναν πολύ συχνά σε αυτούς τους χώρους το πιο συχνό μέρος όπου έγινε η μετάδοση ήταν το νοικοκυριό. Άρα θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί πώς μεταφράζουμε τις μελέτες και πως μεταφράζουμε τα στοιχεία».

Στην έρευνα αναφέρθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είπε: «Καμία ένδειξη ή απόδειξη δεν υπάρχει, δεν προκύπτει από τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουμε ιχνηλατήσει για συρροές ή για επιδημιολογικά clusters στα σούπερ μάρκετ ή στα σχολεία. Οι έλεγχοι συνεχίζουν να γίνονται και έχουμε κάνει και παρεμβάσεις όταν είχαμε καταγγελίες σε περιοχές».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Έγινε το βήμα για τον Βοτανικό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Το ποσοστό κρουσμάτων που είχε πάει σούπερ μάρκετ – Ποιος χώρος έρχεται δεύτερος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.