ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σούρας για τις άτοπες δηλώσεις Παπαρίζου: «Όχι κυρία μου, τα παιδιά δεν γεννιούνται άφυλα – Οι σαύρες γεννιούνται άφυλες»

«Καταπέλτης» ο Δημήτρης Σούρας, χαρακτήρισε απερίσκεπτη και επικίνδυνη τη δήλωση της Έλενας Παπαρίζου περί «άφυλων παιδιών»
Σούρας για τις άτοπες δηλώσεις Παπαρίζου: «Όχι κυρία μου, τα παιδιά δεν γεννιούνται άφυλα – Οι σαύρες γεννιούνται άφυλες»

Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, σχετικά με την κωμικοτραγική δήλωση της τραγουδίστριας Έλενας Παπαρίζου η οποία υποστήριξε ότι «όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα, είχα και εγώ αμφιβολίες για τη σεξουαλικότητά μου».

Η δήλωση της τραγουδίστριας έχει ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα και έγινε πριν λίγες μέρες στα πλαίσια του podcast «Pop Revolution» του Pride 98.6.

Εκεί η Έλενα Παπαρίζου ισοπεδώνοντας κάθε έννοια επιστημονικής πραγματικότητας, υποστήριξε μια δική της… «βιολογία», προκειμένου να πάρει κι εκείνη το μερίδιο «δόξας» (και υποταγής) στο διεστραμμένο αφήγημα της εποχής, ότι δηλαδή το βιολογικό φύλο είναι σαν να μην υπάρχει στη φύση, και το μόνο που μετράει είναι το λεγόμενο «κοινωνικό φύλο», δηλαδή ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

Κόντρα στην ιατρική, τη βιολογία, τη γενετική και όλες τις επιστήμες, η «woke» κουλτούρα υποστηρίζει την – εντελώς αντιεπιστημονική – παράνοια του «άφυλου» κόσμου, ενώ το φύλο ενός παιδιού καθορίζεται ακόμη – ακόμη από τη στιγμή της σύλληψης του, μέσω του DNA. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα το φύλο ενός παιδιού (που υφίσταται και διακρίνεται πριν καν αυτό γεννηθεί), από τη σεξουαλική ταυτότητα που αναπτύσσεται χρόνια αργότερα.

Σε ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας σχολίασε με καυστικό τρόπο την «ψεκασμένη» δήλωση της Έλενας Παπαρίζου γράφοντας: «Όχι κυρία μου, τα παιδιά δεν γεννιούνται άφυλα. Κάτι σαύρες γεννιούνται άφυλες. Παρακαλώ τραγουδήστε μόνο!»

Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, ο κ. Σούρας κλήθηκε να εξηγήσει τι εννοούσε με το σχόλιο του και να σχολιάσει εκτενώς την απίστευτη δήλωση της διάσημης ερμηνεύτριας:

«Ξέρετε πόσο αγαπώ τους καλλιτέχνες. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η σεξουαλική επιθυμία, η σεξουαλική ταυτότητα, οι σεξουαλικές προτιμήσεις με τα βιολογικά φύλα. Τα δέχομαι όλα και τα έχουμε συζητήσει επανειλημμένως. Αυτή τη στιγμή τοποθετήθηκα διότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που κάνουν σε άσχετο χρόνο άσχετες δηλώσεις και δεν καταλαβαίνω και τον λόγο που τις κάνουν αυτές τις δηλώσεις», είπε ο κ. Σούρας αρχικά.

Και συνέχισε: «Είναι μια ψεύτικη και αντιεπιστημονική τοποθέτηση για τα “άφυλα παιδιά” που γεννιούνται! Θα σας πω ότι σε όλο το ζωικό βασίλειο κάτι σαύρες, τρίτα ξαδέλφια του ιγκουάνα, γεννιούνται άφυλα και μετατρέπονται επίσης. Άρα λοιπόν τα παιδιά μας έχουν φύλο από την ίδρυση του κόσμου. Δεύτερον, θα σας πω ότι είναι μια δήλωση η οποία είναι επικίνδυνη γιατί η κυρία Παπαρίζου έχει ένα πολύ μεγάλο κοινό, νεανικό ως επί το πλείστον, τα παιδιά μας μιμούνται, τα παιδιά μας ακούνε, τα παιδιά μας ακολουθούν. Πολύ εύκολα λοιπόν μερικά παιδιά θα βάλουν στο μυαλό τους ότι “δεν έχουμε φύλο και είμαστε άφυλα εφόσον αγαπάμε την καλλιτέχνιδα και παρασυρόμαστε από τα λεγόμενα της”».

Ασφαλώς η Έλενα Παπαρίζου δεν μπορεί να μην γνωρίζει πως τα παιδιά γεννιούνται με καθορισμένο και συγκεκριμένο φύλο. Ασφαλώς και το γνωρίζει. Στην πραγματικότητα, αυτό που ήθελε να «περάσει» προς τα έξω, είναι πως μόνο η επίκτητη σεξουαλική ταυτότητα έχει σημασία στην ανθρωπολογία, και όχι το φύλο που ορίζει η φύση. Άρα σύμφωνα με αυτήν τη διεστραμμένη θεωρία το φύλο είναι κάτι το «υποκειμενικό», ακόμα και αν όλες οι επιστήμες βεβαιώνουν το αντίθετο, δηλαδή ότι το φύλο είναι αντικειμενικό, είναι μια αδιαμφισβήτητη βιολογική πραγματικότητα.

Όμως η παράνοια της εποχής μας, παρέχει την άνεση στους ομοϊδεάτες της κ. Παπαρίζου να κάνουν το άσπρο – μαύρο. Και το χειρότερο είναι πως αυτά τα πρόσωπα που ανήκουν στο λεγόμενο «star system», επηρεάζουν τα νέα παιδιά με τέτοιες αστοιχείωτες, αβάσιμες και αντιεπιστημονικές δηλώσεις, προκειμένου να υπηρετήσουν την woke προπαγάνδα και να πουλήσουν ψευτο – πρόοδο, που ουσιαστικά είναι σκοταδισμός, αφού αφορίζει βασικά αξιώματα της επιστήμης.

«Καταπέλτης» ο Δημήτρης Σούρας, χαρακτήρισε απερίσκεπτη και επικίνδυνη τη δήλωση της Έλενας Παπαρίζου περί «άφυλων παιδιών».






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σούρας για τις άτοπες δηλώσεις Παπαρίζου: «Όχι κυρία μου, τα παιδιά δεν γεννιούνται άφυλα – Οι σαύρες γεννιούνται άφυλες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.