ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπαρακτικές εικόνες εγκατάλειψης στη Θεσσαλία: Γιαγιά μεγαλώνει μόνη την εγγονούλα της μέσα στο πλημμυρισμένο της σπίτι

Τραγικές ιστορίες αναδύονται από τα πλημμυρισμένα νοικοκυριά στη Θεσσαλία - Παρατημένη από το κράτος μια γιαγιά μαζί με την ορφανή εγγονή της
Σπαρακτικές εικόνες εγκατάλειψης στη Θεσσαλία: Γιαγιά μεγαλώνει μόνη την εγγονούλα της μέσα στο πλημμυρισμένο της σπίτι

Πλημμύρες – Θεσσαλία: Μια συγκλονιστική ιστορία που αποτυπώνει με τα πιο μελανά χρώματα το δράμα που περνούν οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας (και κάθε περιοχής της Ελλάδας που βούλιαξε στις λάσπες) ήρθε στο φως της δημοσιότητας για να αναδείξει πόσο παρατημένοι βρίσκονται στο έλεός τους αυτοί οι άνθρωποι που καλούνται να χτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν.

Την ιστορία μοιράστηκε στο διαδίκτυο η Αλεξάνδρα Καψαλά, ιδιοκτήτρια της πανσιόν σκύλων Smart Dog, η οποία βρέθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας μαζί με άλλους εθελοντές για να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς. Περνώντας από σπίτια που είχαν πλημμυρίσει, οι εθελοντές βρέθηκαν στο κατώφλι του σπιτιού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που μόνη της και αβοήθητη είχε βγάλει έξω ότι μπορούσε να κουβαλήσει από το λασπωμένο της νοικοκυριό.

Στο εσωτερικό της οικίας, τα πάντα κατεστραμμένα και για πέταμα. Οι εθελοντές ρώτησαν την ηλικιωμένη αν έχει παιδιά να την βοηθήσουν και να της συμπαρασταθούν και η γυναίκα τους απάντησε ότι η κόρη της έχει πεθάνει και η ίδια φροντίζει την εγγονούλα της που είναι 2 ετών, την ώρα που ζει μόνη της στο πλημμυρισμένο σπίτι!

Οι εθελοντές συγκλονισμένοι από το δράμα της παρατημένης γυναίκας που αποκαλύφθηκε μπροστά τους, ξεκίνησαν αμέσως να την εφοδιάζουν με ότι είχαν μαζί τους, όπως παπλώματα, φάρμακα, τρόφιμα και ότι χρειαζόταν το μωρό.

Το βλέμμα της ηλικιωμένης μόλις είδε τους ανθρώπους στην πόρτα της, ραγίζει την καρδιά. Ένα βλέμμα που «φώναζε» βοήθεια, χωρίς όμως να χάνει την αξιοπρέπεια και το μεγαλείο της ψυχής της. Αυτή η γυναίκα χτυπήθηκε δύο φορές από την πλημμύρα μέσα σε 20 μέρες και προφανώς δεν έχει πού αλλού να μείνει. Μόνη, αβοήθητη από την άφαντη Πολιτεία, με ένα ορφανό παιδί στο σπίτι και τις φτωχές δυνάμεις της για να ανασυντάξει το νοικοκυριό της από τις λάσπες.

Εικόνες ντροπής για ένα ανάλγητο κράτος που έχει παρατήσει αυτούς τους ανθρώπους στην τύχη τους, νομίζοντας ότι με μερικές «φασόν» αποζημιώσεις ξεμπέρδεψε με τα ανθρώπινα δράματα που έμειναν πίσω. Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και η ανταπόκριση του απλού κόσμου είναι μεγάλη, αφού πάρα πολλοί ζήτησαν τα στοιχεία της ηλικιωμένης για να στείλουν βοήθεια.

Τα στοιχεία της ηλικιωμένης σύμφωνα με σχόλιο της Αλεξάνδρας Καψαλά στην ανάρτηση της:

«🙏ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ 🙏

❗️Έχει καταστραφεί ολοσχερώς το σπίτι του συγκεκριμένου ανθρώπου στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας από τις πλημμύρες. Μεγαλώνει μαζί με τη γυναίκα του το εγγονάκι τους που είναι 2,5 ετών, καθώς η κόρη τους έχει πεθάνει σχετικά πρόσφατα.

❗️Έχει άμεση ανάγκη από κρεβάτια, στρώματα, κουβέρτες, ψυγείο, κουζίνα και πλυντήριο. Αν μπορείτε να κοινοποιήσετε μία έκκληση για βοήθεια. Σας ευχαριστώ!
Τηλ: 6978138128 είναι το τηλέφωνο της εγγονης»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandra Kpsl (@alexandra.kaps)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σπαρακτικές εικόνες εγκατάλειψης στη Θεσσαλία: Γιαγιά μεγαλώνει μόνη την εγγονούλα της μέσα στο πλημμυρισμένο της σπίτι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.